Parehati në vaginë

Në qoftë se në kohë për të parë një mjek me ndjenjë të tillë të pakëndshme si siklet në vaginë, ajo mund të parandalojë zhvillimin e sëmundjeve të rënda dhe më të shpejtë të kthehet në jetën normale.

Shkaqet e mundshme siklet në vaginë


Shpesh ndjenjë të thatë ose të pakëndshme e fajit mund të duket fiziologji. Për shembull, nuk ka siklet në vaginë gjatë shtatzënisë për shkak të hormoneve lojës. Parehati në vaginë pas lindjes është edhe për shkak të faktit se ndryshimet hormonale, veçanërisht në qoftë se ajo vazhdon të gji për një kohë të gjatë. Gjithashtu mund të shkaktojë probleme në kohët e stresit dhe fillimin e menopauzës. Gjatë periudhave të tilla, Mukoza vaginale bëhet më e hollë, sekreti vaginal qëndron rezultatin më të keq - ka thatësi dhe parehati në vaginë.

Shpesh ndodh kur siklet në vaginë ndodh në kujdesin e gabuar, duke përfshirë përdorimin dhe gels intime është djegur, pasi kjo është shtyrë microflora natyrore e vaginës.

Getting shpëtoj e siklet në vaginë?


Në secilin prej rasteve të kruajtje, djegie ose siklet duhet të kërkojë këshilla nga gjinekologu juaj.

  • Nëse gjinekolog gjetur se djegia dhe parehati në vaginë është për shkak të infeksionit seksuale, trajtoj ju më shumë gjasa do të jetë në antibiotikë dhe agjentët terapeutike, lehtësimin inflamacion.

  • Kur ka siklet në vaginë pas seksit - kjo mund të jetë jotolerante e spermës (raste të tilla nganjëherë përfundojnë edhe humbje të vetëdijes) në këtë rast duhet të marrë antihistamines, prezervativë për të mbrojtur veten. Dhe në qoftë se lind nevoja mbarësimit, në këtë rast, pa asnjë ndihmë mjekësore në përgjithësi nuk bëjnë - ajo do të jetë e mbarësimit artificial me spermë nga heqjen e alergeneve.

  • Në vaginosis bakteriale (dysbiosis) siklet dhe kruarje në vaginë të marra nga agjentët e lokale, dhe keni për të marrë paratë për të rritur imunitetin.

  • Kur gratë kanë reaksione alergjike ndaj kontraceptivëve lokale (vajosje vaginale), duhet të konsultoheni me një mjek dhe për të gjetur një mbrojtje më të përshtatshme.