Salpingo dypalëshe

Salpingooophoritis - një nga sëmundjet më të zakonshme femërore të shkaktuara nga inflamacioni i mitrës. Infeksioni shpesh hyn në ngjitje nga vagina, pastaj përmes mukozës së tuba fallopiane shkon lart, goditur mbulimin e saj të muskujve dhe vezoret. Ekspertët të ndarë dy format e sëmundjes:


 • Salpingo njëanshme. Ajo është e karakterizuar nga inflamacion i vetëm një anë të mitrës.

 • Salpingo dypalëshe. Ndodh kur infeksioni ndikon si në mitër dhe vezore. Ky është lloji më i zakonshëm i salpingoophoritis. • Arsyet salpingo bilateral  Sëmundja provokon një rritje të fortë të mikroorganizmave të tilla si streptokokeve, Enterokok, staphylococci dhe E. coli. Shkaku salpingo specifike kryesisht seksuale sëmundje të transmetueshme - gonorrea, klamidia, Trichomonas, mykroplazma, Ureaplasma.

  Format salpingo dypalëshe  Në praktikë mjekësore, ka format e mëposhtme të inflamacionit:


 • salpingo akute bilaterale - në pacientët si rezultat i inflamacionit problematike ndodh, mbylljen e tubave fallopiane, dhe më pas një boshllëk të mundshëm tuboovaryalnoho arsimit;

 • subakut salpingo bilaterale - një simptoma dimly rënda dhe është e shoqëruar nga fuzzy shurdhër, dhimbje dhemb;

 • salpingo kronike bilaterale - të jetë e mundur në rastin e një formë akute të sëmundjes nuk shërohet plotësisht; ajo mund të çojë në pasoja të rënda qenët i qartë keqe e tubave fallopiane, e cila ndikon në aftësinë riprodhuese të grave. • Salpingo Subacute bilateral karakterizohet nga një dhimbje në bark. Kjo salpingo bilateral një formë kronike ndryshon rifillimi dhe rrjedhën e gjatë, dhe trazirat në ciklin menstrual.


  Trajtimi salpingo bilateral  Në rast se një mjek i rregullt diagnostikuar ose salpingo kronike bilaterale duhet të fillojë trajtim të menjëhershëm. Salpingo akute bilateral të trajtohen në spital. Pacienti është zakonisht jepet një sërë aktivitetesh, të cilat përfshijnë anti-bakterial, analgjezik dhe trajtim anti-inflamator.

  Në prani të tumoreve tuboovaryalnыh përdorë ndërhyrjes kirurgjikale. Nëse sëmundja formuar adhesions, masazh legenit emëruar. Me atë pozicion normal të mitrës, të ngjitet janë të shtrirë, të qethur shkurt çrregullime ndenjur vaskulare në legen. Gjithashtu, prania e mbështjelljes emëruar akupunkturë dhe fizioterapi.


  Në mënyrë për të parandaluar përkeqësimin e trajtimit kronike dypalësh salpingo nevojë për të kryer vazhdimisht derisa të pushojë deri në të gjitha simptomat. Suksesi i procedurave duhet të mësojnë përsëri kalimit të testeve.