Dysbacteriosis në gjinekologji

Koncepti i dysbiosis shumica bashkëpunëtorë me shkeljen e microflora zorrëve. Dhe, për fat të keq, jo çdo grua e di që shpesh shkaktojnë parehati në çekuilibër zonën intime është bakteret e dobishme dhe të dëmshme në vaginë. Në sëmundje gjinekologjisë quajtur vaginosis bakteriale ose dysbiosis vaginal.

Dysbacteriosis në gjinekologji - ShkaqetFlora vaginale unike dhe të balancuar, zakonisht ka një anëtarësi prej më shumë se 40 lloje të mikroorganizmave. Kjo është kryesisht lacto - dhe bifidobacteria, të cilat janë përgjegjëse për mirëmbajtjen e niveleve të larta të aciditetit në vaginë dhe prodhimin e peroksid hidrogjeni. Duke siguruar mbrojtjen e të gjithë organeve riprodhuese e rritjes dhe riprodhimin e baktereve të dëmshme. Të pranishmit në përfaqësuesit vaginë dhe oportune, por duke qenë në pakicë, ata paraqesin një kërcënim për shëndetin.

Megjithatë që shqetësojnë ekzistencën harmonik të banorëve lokalë nuk duhet të ushtrojë më shumë përpjekje. Shkaqet e dysbiosis në gjinekologjisë konsiderohet të jetë:

 • semundja e zorreve;

 • reduktimin e imunitetit të përgjithshme dhe lokale për shkak të stresit, hipotermi;

 • ujitjes dhe kirurgjikale procedurat;

 • Shkelja e rregullave të higjienës (veçanërisht i vëmendshëm për nevojën për të trajtuar përdorimin e tampona);

 • çrregullime hormonale;

 • inflamacion;

 • infeksion, seksualisht të transmetueshme;

 • Mosfunksionimi i gjëndrës tiroide dhe t. e. • Dysbacteriosis Gjinekologjike: simptomat dhe trajtimi  Në gjinekologji me simptoma dysbiosis përfshijnë kruarje dhe djegie në zonën intime, pamjen e shkarkimit specifik, ënjtje dhe skuqje e labia vogla dhe të mëdha. Sëmundja mund të ndodhë në shkallë të ndryshme.
  Shenjat tipike të dysbiosis në gjinekologjisë përfshijnë kronike e saj me periudhat e acarimit dhe faljen.
  Sigurisht, rritje e jashtëzakonshme nuk është në mesin sëmundje shumë e rrezikshme, por kërkon miratimin e masave specifike për të eliminuar atë për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve.

  Në trajtimin e dysbiosis nuk mund të përqëndrohen vetëm në eliminimin patogjen gjithashtu duhet për të rivendosur microflora normale vaginale dhe të rritur pronat imunitar mbrojtëse. Nëse trajtohen siç duhet emëruar, ai gjithmonë ka dy drejtime:

 • Së pari, me antibiotikë eliminuar patogjene. Në kombinim me droga antibacterial për trajtimin e dysbiosis në gjinekologjisë përdorur zakonisht qirinj për veprime lokale që kanë anti-inflamator dhe antiseptik.

 • Për të rivendosur normale nevojën biocenosis vaginale për të përdorur produktet që përmbajnë bakteret e acidit laktik. Në gjinekologjisë për trajtimin e dysbiosis barnave shumë të njohura si Lactobacterin dhe Bifidumbacterin. • Nëse trajtimi për kohë dhe në mënyrë adekuate për shkallën e vaginosis bakteriale, procesi i shërimit nuk do të marrë shumë kohë.


  Përveç kësaj siklet, mund të shërbejë si një pikënisje e sëmundjeve më të rënda. Jo seksualisht të transmetueshme, por trajtimi është më e mirë për të kufizuar kontakt seksual. Parandaluar këtë sëmundje jashtëzakonisht e vështirë. Vetëm masa të gjithanshme për të ndihmuar në ruajtjen e biocenosis natyrore vaginale në ekuilibër.