Grafiku temperaturën e trupit basal

Cili është orari i temperaturës basal, e di se pothuajse çdo grua. Kjo i lejon ndërtimin e diagrameve të thjeshta të mësojnë shumë në lidhje me ngjarjet e proceseve fiziologjike që lidhen me ndryshimet hormonale dhe gatishmërinë e organizmit për të konceptoj. Kjo është esenciale për gratë që janë duke planifikuar një shtatzëni, ose për ata jeta e të cilit planifikon deri amësia nuk është përfshirë.
Me orarin e duhur deshifrim e temperaturës basal, disa muaj mund të merrni një pasqyrë të qartë të gjendjes së sistemit riprodhues të femrës. Një veçanti e di nëse ovulacioni ndodh dhe të cilat mund të konsiderohen ditë të favorshme për konceptimin, për të përcaktuar se nëse apo cikël fatale filloi të marrë një tjetër shkak i vonuar menstruacioneve.

Lexoni më shumë për karakteristikat e asamblesë dhe deshifrim e grafika temperatura basal do të diskutojnë në këtë artikull.

Si për të ndërtuar një orar të temperaturës basal?


Caktimin algorithm është e thjeshtë, por kërkon respektimin e rregullave të mëposhtme:

 • Së pari, BT (BTT) duhet të matet për 5-7 minuta çdo ditë duke qenë në shtrat;

 • së dyti, procedura duhet të bëhet të paktën pas 6 orë gjumë të vazhdueshëm;

 • Së treti, për këtë qëllim është më mirë të përdorni një termometër, mundësisht merkuri.


 • Matjet duhet të futet në një model të veçantë në mënyrë që të ndërtojë një plan të duhur të temperaturës basal do të jetë e lehtë.
  Logging mund të bëhet në mënyrë të pavarur, në një fletë letre në kuti ose në kompjuterin tuaj. Për ta bërë këtë, temperatura vertikale vulosur prej 362-376 gradë, dhe horizontalisht ndër të cilat do të matet. Pastaj çdo mëngjes hyri në të dhënat, duke bërë një shenjë në kryqëzimin e numrit dhe temperaturën e duhur.
  Ata që kanë qasje të lirë në World Wide Web, ju mund të përfitojnë nga internet ose shkarkoni dhe të shtypura model në një printer në shtëpi.

  Orari normal i temperaturës basal


  Gjykojë prania ose mungesa e patologji mund të jetë në qoftë se ju e dini se si të shikoni orarin normal të temperaturës basal në gra të shëndetshme me ciklin bifaze.

  Pra normale, në fazën e parë të gamë BT të vlerave është në rangun e 36-2 367 gradë, por jo më tepër se 37 shenjë që tregon një nivel të lartë të estrogjenit. Disa ditë para se të vlerës së ovulacionit BT ulur në mënyrë dramatike. Pas lirimin e një vezë të pjekur fillon dytë, faza Luteal, karakterizuar nga rritje BT në 04-06 gradë. Kjo është për shkak të një rritje të mprehtë në nivelet e progesterone dhe krijimin e kushteve të favorshme për shtatzëni. Në mënyrë tipike, vlera e fazës së dytë të BT mbajtur në rreth 37 gradë dhe më lart.

  Nëse konceptim nuk ka ndodhur - është pasqyruar në grafikun e rënies së temperaturës në prag të menstruacioneve.
  Ndërsa të dy grafika shtatzëna bie temperatura të shkurtër basal trupit është vërejtur rreth ditës 7 pas ovulacionit, atëherë kurbë BT përsëri të drejtuara lart.

  Në zhvillimin e begatë të shtatzënisë, të lartë BT ruhet për 9 muaj.
  Karakteristika cakton BT në praninë e patologjisë

 • Mungesa e ovulacionit. Nëse ciklet anovulatory, atëherë grafiku i temperaturës basal nuk do të jetë luhatjet e mprehtë, temperatura nuk ngrihen mbi 37 gradë shenjë


 • Pamjaftueshmëria e korpus luteum. Në këtë rast, foto më poshtë: BT ngrihet pikërisht para përfundimit të ciklit, pa rënie tipike para ovulacionit.


 • Mungesa e estrogjenit. Kjo shkelje shoqërohet me rritje të mprehta dhe të bie në temperaturën. Në fazën e parë të vlerës së saj shpesh tejkalon lejueshme.


 • Inflamacion i shtojca. Proceset inflamatore në organet pelvike nuk mund të ndikojnë në vlerat e BT. Në këtë plan të vështirë për të përcaktuar se ovulacionin si ulje të mprehta dhe ngritje ndodhin në mënyrë të përsëritur.