Leg në gjinekologji - ajo

Ka gra që injorojnë rutinë shqyrtime gjinekolog, duke përmendur arsye personale. Ndonjëherë ata nuk dyshojnë rrezik nënshtruar me veten e tyre, shëndetin e tyre, ajo është e njohur se çdo sëmundje është më e lehtë për të kuruar vetëm në fazën fillestare.

Leg në gjinekologji - çfarë është ajo?


Hyperplasia endometrial - një shtim të shtresës së tepruar mukoze brenda mitrës. Problemi kryesor lidhur me hyperplasia endometrial - është e infertilitetit. Ndonjëherë procesi i rritje endometrial mund të zhvillohet në kancer, megjithatë, deri sa të ndodhë kjo, madje edhe në sëmundje të avancuar fazë për të trajtuar me sukses.


Mund gratë të sëmurë e të gjitha moshave, por në një mënyrë të veçantë ata të cilët janë duke kaluar nëpër periudhë okolomenopauzalnыy.

Diagnoza e hyperplasia endometrial


Proceset e tilla lindin nga dështimi hormonal: në gratë mungon progesterone hormon me një tejkalim të estrogjenit. Identifikojnë shenja Leg gjinekolog mund të duke përdorur procedurat e mëposhtme:

 • Ultratinguj;

 • mitër hysteroscopy;

 • Smears nga sipërfaqen e mitrës dhe hulumtimit të tij të mëtejshëm mbi Histologji. • Një grua nuk mund të subjektivisht identifikojë hyperplasia endometrial e mitrës, por këmbanat alarmuese për saj mund të shërbejë:


 • Periudha e dhimbshme.

 • Dhimbje në legen gjatë seksit.

 • Mitrës gjakderdhje (jo mujore). • Trajtimi i hyperplasia endometrial


  Në mënyrë për të kuruar këtë sëmundje, gjinekolog mund të përdorin metodat e mëposhtme:

 • kirurgji;

 • Metoda e rreze;

 • terapi hormonale.


 • Varësisht nga natyra e sëmundjes, mjeku do të përshkruajnë së bashku disa nga teknikat e përshkruara, apo të qëndrojnë në një gjë.

  Për të parandaluar hyperplasia endometrial në vend të vizituar gjinekologun për provimet rutinë dhe nuk injorojnë shenjat paralajmëruese, nëse ka ndonjë.