Bark akute në gjinekologji

Bark akute në praktikë emergjente numër thirrje të simptomeve që shoqërojnë një shumëllojshmëri të problemeve dhe patologjive të zgavrën e barkut.
Në këtë artikull ne shqyrtim tiparet e barkut akute " në gjinekologji, tha në lidhje me simptomat e saj kryesore dhe trajtimet.
Para së gjithash, ajo duhet të kuptohet se dhimbje barku akute mund të shkaktohet nga sëmundje të ndryshme dhe detyra kryesore për këtë - jo vetëm për të hequr sulmin, por sa më shpejt të jetë e mundur për të gjetur shkakun e dhimbje të caktojë trajtim adekuat.

Sëmundjet që simulojnë bark akute:

 • gastroenterit;

 • gastrit akut;

 • akute mezadenyt;

 • dhimbje barku intestinal (duke përfshirë alergjik);

 • hepatiti alkoolik në formë akute;

 • diverticulitis;

 • ishemi mezenteriale;

 • pneumoni;

 • infarkt miokardi;

 • dhimbje barku i veshkave;

 • dështimi akute ventricular të drejtë;

 • reumatizma;

 • diabeti;

 • hyperthyroidism;

 • zoster herpes;

 • tërheqja (pas përdorimit të drogës).


 • Bark akute në gjinekologji: simptomat


  Bark akute në gjinekologji - një grup i simptomave të shkaktuara nga patologji të ndryshme të zgavrën e barkut legenit) me manifestime të ndryshme klinike. Simptomë më e rëndësishme e abdomenit akut është dhimbje të mprehta të barkut (konvulsiv përhershme ose, karakter të ndryshëm - prerja, thikat dhe t E..) Kjo mund të lokalizoni çdo zonën e barkut. Përveç kësaj, mund të shkaktojë nauze dhe vjellje, hiccups, gjakderdhje, marramendje, dobësi, rritjen e presionit të gjakut, rritjen e norma e zemrës, presionin mbi anusit dhe problemet me një karrige.

  Sipas statistikave mjekësore, më shpesh shkaktojnë të abdomenit akut " në gjinekologji është shtatzëni ektopike (rreth 48% e të gjitha rasteve). Shkaku i dytë frekuenca - inflamacion të vezoreve tek gratë në formën akute dhe apopleksi ovarian. Të shkaktojë bark akute " në gjinekologji përfshijnë: forma të rënda të sëmundjeve gjinekologjike që lidhen me formimin e shkarkimit purulent dhe peritonit, qarkullim të dobët në indet e mitrës, indeve mitrës lëndime traumatike me origjinë të ndryshme.

  Shpesh në praktikë gjinekologjike vërejtur pas operacioneve akute barkut abortit në mitër dhe shtojca transferuar më parë shtatzëni ektopike dhe drejtimin në sfond të sëmundjeve infektive, drogës hormonale (duke përfshirë kontraceptivëve oral) dhe infertilitetit femëror.

  Bark akute në Gjinekologji, trajtim


  Ndihma e parë për dhimbje barku akute është për të kryer antishock terapi trajtim për treguesit e shëndetit dhe të trajtimit, në varësi të shkaqeve që kanë sjellë sindromi. Trajtimi i vetëm regjim i barkut akute nuk ekziston, si shkaqet e mundshme të saj shumë të ndryshme, dhe shumë prej tyre kërkojnë përdorimin e ndërhyrjeve specifike terapeutike.

  Shpesh e vetmja mënyrë për të shpëtuar shëndetin dhe jetën e pacientëve me dhimbje barku akute është spital emergjent dhe kirurgjia.
  Në qoftë se shenjat e barkut akute duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek tenton të vetë-trajtim mund të ketë pasoja shumë të trishtuar. Në të vërtetë, termi "abdomen akut" në vetvete nuk është një diagnozë, prania e këtij mjeku sindromi duhet të mobilizojë të gjitha aftësitë dhe aftësitë e tyre për të përcaktuar shkaqet e këtij fenomeni sa më shpejt të jetë e mundur dhe për të vazhduar menjëherë për të kryer trajtim.

  Diagnoza vonë dhe vonesa në emërimin e trajtimin e duhur mund të shkaktojë jo vetëm të llojeve të ndryshme të komplikime, madje edhe vdekjen e pacientit.