Salpingoophoritis akute

Akute salpingo - një inflamacion i mitrës. Ajo mund të jetë një - ose me dy kalime, prek vezore (adnexitis akute), Tubi fallopian (salpingjitit akute) ose të gjitha shtojca e mitrës (salpingo).

Salpingo akute - Shkaqet


Shkaqet inflamacion mund të jetë stafylokoky, Streptococcus, klamidia, Enterokoket, infeksion anaerobe, Mycoplasma. Patogjen flamur shtojca:

 • endogjene nga organe të tjera gjenitale;

 • ekzogjene, të tilla si depozitim gjatë procedurave mjekësore;

 • dhe inflamacion i mundshëm sekondar i infeksionit, pasi organet e tjera përflakur. • Salpingo akute - Simptomat  Simptomet kryesore të inflamacionit të mitrës - është dhimbja e ndryshme intensiteti në bark, ethe, dobësi, çrregullime të urinimit, vjellje apo fryrje. Kur inflamacion purulent i simptomave të muskujve do të përcaktohet nga mbrojtja e acarim peritoneal.
  Salpingo subakut apo rëndim i salpingo kronike klinikisht ngjajnë procesin akute, por simptomat janë shpesh më pak e theksuar. Adnexitis akute njëanshme nga simptomat e saj mund të imitoj apendiksit akute.


  Akute salpingo - trajtim  Trajtimi i procesit inflamator kryesisht përfshin drogë antibiotik cephalosporin spektrin e gjerë, fluoroquinolones, macrolides, droga e imidazole. Terapia Kompleksi detoxification është bërë obligim, aplikoni trajtimin fyzyoterapevtycheskey. Me zhvillimin e purulent akut trajtimit inflamacion mund të jetë operative.


  Salpingo akute - Pasojat  Komplikimet e salpingo akute - një ndryshim në zhvillimin e abuzimit kronike Tubali qenët i qartë dhe fillimin e infertilitetit. Kur komplikime inflamacion purulent - një abscese truboovaryalnыe, peritonit dhe zhvillimin sepsa.