Hipoplazise endometrial

Aktualisht, nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm (mjedisore, stresi, ilaçe) në gratë numri i sëmundjeve gjinekologjike në rritje, të cilat parandalojnë shtatzëninë. Megjithatë, mund të ketë arsye fiziologjike, njëri prej të cilëve është hipoplazise se mitres endometrial - moszhvillimi e shtresës së brendshme të mitrës rreshtim sipërfaqen e saj (endometrium). Funksioni kryesor i endometrium është që të krijojë kushte optimale për implantimin e blastocyst në zgavrën e mitrës. Nëse një grua shënuar hedh lëng i endometrium - hypoplasia, pastaj implantimi nuk ndodh, qeliza nuk mund thjesht të jetë fikse në një ind të tillë të hollë endometrium. Në këtë rast, një grua e diagnostikuar "varfëri". Konsolidimi i suksesshëm i embrionit në mitër të trashësi endometrial duhet të jetë jo më pak se 7 mm. Kur hipoplazise endometrial është e mundshme që ngulitje ndodh, por lidhja mund të jetë e paqëndrueshme dhe kjo shtatzënisë pas mund të ndalojë zhvillimin e saj.

Hipoplazise Moderuar nga kanceri endometrial: Shkaqet


Endometrium hollë mund të vërehet në gratë e moshës riprodhuese për arsyet e mëposhtme:
dështim në sistemin hormonal;
infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme;

 • inflamacion i uterusit (endometritis kronik);

 • scraping gjatë një abort;

 • predispozicion gjenetik;

 • çrregullime të qarkullimit të gjakut të mitrës;

 • ndryshimi i receptoreve, të cilat janë më të ndjeshme ndaj estrogjenit;

 • operacionet që janë transferuar në vezore.


 • Hipoplazise endometrial: simptomat


  Një grua mund të përjetojnë simptomat e mëposhtme të kancerit endometrial hypoplasia:

 • një histori e karakterizuar nga fillimin e menstruacioneve moshës 16 dhe më të vjetër;

 • muaj patologji ata janë të dhimbshme, të parregullta, kohëzgjatja e shkurtër mund të jetë i kufizuar ose, anasjelltas, shumë e rëndë;

 • mungesa e orgazmës gjatë seksit - anorgasmia;

 • Mungesa e flokëve trupit;

 • moszhvillimi i përgjithshëm i trupit, hips ngushta, supet, karakteristikat butë seksuale dytësore.


 • Hipoplazise endometrial dhe Shtatzënia


  Nëse një grua festohet endometrium hollë, atëherë kjo strukturë ndikon në konceptimin e saj, ngjizje dhe lindjes. Çrregullimet riprodhuese mund të përfaqësohet nga episodeve të mëposhtme:


 • infertilitetit;

 • shtatzëni ektopike, për shkak të pranisë së tubave të gjata dhe të tërthortë fallopiane;

 • miscarriages;

 • shqiptuar toksikoz;

 • në lindje: punët e dobët, mungesa e zbulimit të mitrës Zawiya lindjes;

 • gjakderdhje të rënda në periudhën pas lindjes.


 • Si për të trajtuar hypoplasia endometrial?


  Para trajtimit, të kryejë një inspektim të plotë, e cila përfshin procedurat e mëposhtme:

 • Testi i gjakut për hormonet në ciklin menstrual 20-22 ditësh (gjëndër, progesterone hormon lyuteotropnыy)

 • studim me ultratinguj për të vlerësuar trashësi endometrial;

 • biopsi mitrës.


 • Nëse një grua diagnostikuar me endometrium hypoplastic e mitrës, trajtimin kryesore - terapi hormon, qëllimi i të cilave përcaktohet nga ashpërsia e hypoplasia dhe arsyet pas saj.
  Kur një endometrium hollë përshkruar një dozë të madhe të estrogjenit dhe aspirina ulët dozë.
  Përveç kësaj mjek obstetër mund të urdhërojë terapi fizike, i kryer kurse me një pushim. Aplikoni metodat e mëposhtme të fizioterapi:


 • trajtim lazer;

 • ozokeritotherapy (trajtimi i ngrohjes);

 • diatermi (efekt në lëkurë AC).


 • Mjete endometrial popullore Trajtimi hipoplazise


  Këto metoda alternative të trajtimit si hirudotherapy akupunkturë dhe në gjendje për të përmirësuar qarkullimin e gjakut në legen. Kjo do të parandalojë edhe më tej hedh lëng endometrium dhe të kontribuojë në rritjen e saj.
  Është e dobishme për të bërë fasha balta natyrore në bark të ulët. Mbani një kompresë në lëkurë duhet të jetë jo më pak se dy orë.
  Për të normalizuar furnizimin me gjak dhe rritjen e korrigjuar endometrium efektiv është i urtë.

  Mbani në mend se hipoplazise endometrial është një sëmundje serioze gjinekologjike që kërkon trajtim afat-gjatë. Varësisht nga ashpërsia e motit hypoplasia mund të jenë të ndryshme: dikush mund të të ndihmojë të drogës hormonale dhe fizioterapi, dikush nuk do të ndihmojë terapi edhe jo-konvencionale. Në çdo rast është e nevojshme sa më shpejt të jetë e mundur për të parë një mjek për zgjedhjen e trajtimit optimale, pasi çdo kusht patologjike e mitrës mund të ketë një efekt negativ në funksionin riprodhues të grave.