Hirudotherapy në gjinekologji

Për trajtimin e sëmundjeve gjinekologjike të dy trajtimeve tradicionale dhe inovative. Ajo ka bërë trajtim shumë popullore e sëmundjeve gjinekologjike Leeches - hirudotherapy. Rrodhe Mjekësi hyrë zyrtarisht në regjistrin e barnave të.

Hirudotherapy në gjinekologji: pika e vendosjen Leeches


Pyetja e parë që excites një grua në prani të sëmundjes legenit, kjo metodë trajtimi për të zgjedhur. Nëse mjeku sugjeruar përdorimin shushunjat në gjinekologji, ajo është mjaft e qartë është pyetja - ku për të vënë ato.

Leeches mund të trajtohen si jashtë dhe brenda në vaginë. Procedura për vendosjen e Leeches në trupin e një gruaje krejtësisht pa dhimbje dhe nuk merr shumë kohë. Në një seancë zakonisht përdorin 06:58 shushunjat. Ata janë vendosur në zona të ndryshme të trupit të një gruaje në varësi të disponueshmërisë së një sëmundje gjinekologjik: në bark të ulët, labia të mëdha dhe të vogla, anusit, vaginë. Për shembull, ne trajtimin Leeches bartonylyta vendoset në minora Labia.
Përdorimi i shushunjave të jenë të disponueshme, shkatërrimin e tyre pas përdorimit. Në mënyrë tipike, efekti terapeutik ndodh brenda një deri në dy sesione pas instalimit shushunjat.

Hirudotherapy në gjinekologji, indikacione për përdorim


Përdorimi i shushunjave në gjinekologji ka një efekt pozitiv në trajtimin e një numri të sëmundjeve të ndryshme të sistemit urogjenital:

 • fibroids mitrës;

 • endometritis;

 • Vulvovaginal;

 • Endometrioza;

 • adnexitis;

 • Kist ovarian;

 • Inflamacioni i gjirit;

 • parametrit;

 • Bartolini;

 • Anorgasmia (mungesa e orgazmës);

 • mosfunksionim ovarian;

 • menopausal dhe sindromi premenstrual;

 • sëmundje kronike inflamatore e pelvikut.


 • Është e këshillueshme që të përdorin shushunjat në periudhën postoperative, pasi që ata janë në gjendje për të parandaluar formimin e mbështjelljes.

  Për të parandaluar stanjacion e gjakut në organet pelvike dhe indet e brendshme edemë është përdorur edhe shushunjat medicinale. Kjo shmang komplikimet gjatë trajtimit kompleks të sëmundjeve të organeve pelvike.

  Hirudotherapy: contraindications


  Pavarësisht efikasitetin e saj të lartë, përdorimi i Leeches për trajtimin e sëmundjeve gjinekologjike ka një numër të contraindications. Pra, ju nuk mund të përdorni ato gra që e kanë shënuar praninë e sëmundjeve të tilla:

 • Ashpërsia e fortë e hipotension;

 • hekuri anemi mangësi;

 • hemofilia;

 • kanceri;

 • prania e implantet në trup;

 • presion gjaku i ulët;

 • yndvydydualnaya intolerancës shushunjat.


 • Edhe pse nuk ka contraindications direkte për përdorimin e Leeches gjatë shtatzënisë, përdorimi i tyre është i padëshirueshëm, sepse reagimi i njohur gratë në ndikimin e tyre.
  Përfitimet padyshimtë Leeches në gjinekologjisë. Leeches gjinekologjike janë në gjendje të ushtrojë një efekt kompleks në trupin e femrës dhe të normalizojë funksionimin e sistemin riprodhues të femrës. Ajo ka anti-inflamator, analgjezik, efekte immunomodulatory, Leeches në gjinekologji janë një fushë të veçantë, i cili kohët e fundit fitoi popullaritet të madh. Trajtimi me Leeches në kirurgji gjinekologjike ndihmon për të shmangur prezencën e grave në sëmundje të caktuara gjinekologjike dhe kuruar varfëri nëse ajo është shkaktuar nga prania e mbështjelljes në tubat fallopiane.

  Aktualisht Vendosni qëllime Qendrat Hirudotherapy ku stafi të trajnuar posaçërisht trajton sëmundjet gjinekologjike duke përdorur shushunjat mjekësore.