Ekzaminimi gjinekologjik i femrave

Çdo grua si një masë parandaluese duhet të kryejë një rishikim të rregullt të gjinekologu 1-2 herë në vit. Shqyrtimi i parë gjinekologjik është e rekomanduar për vajzat e moshës 14-16 vjet, mundësisht para fillimit të aktivitetit seksual. Por në këtë moshë prej tyre shpesh mund të dëgjoni: "Mos shkoni, ekzaminim gjinekologjik frikë." Sepse vajza është e nevojshme për të sqaruar se Speculums shqyrtim kryhen vetëm pas fillimit të aktivitetit seksual dhe ekzaminimit të jashtëm provim zorrës së trashë dhe me ultratinguj e organeve gjenitale femërore të ndihmuar kontrollin e procesit të pubertetit dhe për të zbuluar abuzimet atë apo sëmundje kongjenitale të organeve riprodhuese femër.

Si për të kryer ekzaminim gjinekologjik?Për gratë që janë tashmë seksualisht aktive, një tjetër çështje e rëndësishme e ekzaminimit gjinekologjik: po ajo nuk dhemb? Zakonisht dhimbja e ekzaminimit gjinekologjik mund të jetë për shkak të frikës së gruas para testit, për shkak të asaj që ndodh vrull dhe dhimbje në vaginë me futjen e një trupi të huaj, e cila është Speculums. Por në qoftë se një grua është psikologjikisht të përgatitur mirë, dhe mjeku që kryen provimin femër legenit, mjaft të kualifikuar, dhimbje në shqyrtim do të jetë.

Si për t'u përgatitur për ekzaminim gjinekologjik?


Ekzaminimi gjinekologjik nuk e bëjnë një periudhë mujore para rishikim duhet larë organet gjenitale me ujë të pastër të ngrohtë. Në prag të mendimit se nuk është e rekomanduar për të bërë seks. Një ditë para testit mos e përdorni tampona vaginale, sprays dhe qirinj. Tani farmaci mund të gjenden kits gjinekologjike përmbajnë kirurgjie disponueshme vaginale, vija furçë, shpatull gjinekologjike, aplikues pambuku, doreza sterile, mbulon këpucëve dhe pëlhurë me lajle, i cili e vendos gruan në legen gjatë inspektimit. Vetëm përpara gruas sondazh sporozhnyaye fshikëz.

Sa është provim legenit?
Shfleto Mjeku grua shpenzon në karrige gjinekologjike, gruaja merr off të gjitha rrobat e tij nga bel poshtë. Ekzaminimi gjinekologjik përfshin jashtëm dhe të brendshëm. Në ekzaminimin e jashtëm dhe mjeku Preket fëmija shqyrton zemrat, vlerëson gjendjen e vulvë, prania e shkarkimit nga lezionet e traktit gjenital në organet gjenitale.
Provimi i brendshëm legenit është kryer duke përdorur Speculums, në të cilin një mjek vlerëson gjendjen e mitrës. Ajo duhet të merren për Citologjia shpifje, ai është marrë scraping qelizat epiteliale të mitrës. Pas marrjes citologjike shpifjeve gjakderdhje të lehtë pas ekzaminimit gjinekologjik gjatë ditës. Pas nxjerrjes doreza pasqyra mjeku kryen një vaginë të brendshme shqyrtim palpiruya nëpërmjet mitrës dhe shtojca e saj.

Në egra citologjike gjatë ekzaminimit gjinekologjik në gratë duke marrë shtupë vaginale për florën. Kjo është kryer duke numëruar numrin e qelizave të bardha të gjakut, prania e microflora normale dhe patologjike në vaginë. Nëse është e nevojshme, pas inspektimit të kryer ultratinguj e pelvisit, colposcopy, mamografia, për të përcaktuar nivelin e hormoneve seksuale femërore në gjakun e gruas.

Ekzaminimi gjinekologjik e grave gjatë shtatzënisë


Features ekzaminim gjinekologjik në gratë shtatzëna është e detyrueshme ton mitrës identifikimi ose gjakderdhje në rrezik për abort. Ekzaminim gjinekologjik kryer në gratë shtatzëna në krye të regjistrimit, 30 javë të shtatzënisë dhe para lindjes. Përveç kësaj ekzaminime gjinekologjike për gratë shtatzëna kryhet vetëm në dëshminë e rrezikut të komplikimeve abort ose infektive.