Ekzaminimi gjinekologjik nëpërmjet rektumit

Ekzaminim zorrës së trashë nga një gjinekolog, dmth kur ekzaminimi gjinekologjik i aparatit gjenital femëror është kryer nëpërmjet rektumit janë pjesë e hulumtimit normale të dorës, por kjo nuk është gjithmonë. Në mënyrë tipike, kjo është një alternativë për studimin vaginale.
Indikacionet provim zorrës së trashë
Ekzaminimi gjinekologjik i femrave përmes anusit kryer në rastet e mëposhtme:

 • atresia dhe stenozë e vaginës;

 • në virgjëreshave;

 • kanceri i uterusit për të përcaktuar si tumor është përhapur proces;

 • në mënyrë për të sqaruar statusin fibër adrectal sacro mitrës ligamentet në inflamacionet e ndryshme;

 • kanceri ovarian për të sqaruar natyrën e tumorit;

 • në parametrit.


 • Rendi i ekzaminimit

 • Para parë shqyrtimi të tillë të bërë pastrimin klizmë.

 • Pastaj mjeku shqyrton anusit, rajoni sakrale-coccygeal dhe bigëzim, duke i kushtuar vëmendje të gjurmëve të kruarje në rajon perianal dhe perineum, të çara në anus, hemorroide.

 • Pastaj rektumit mjeku fut një gisht të njëra anë me anën tjetër nëpërmjet murit të barkut organeve të dukshëm përparme të brendshme.

 • Të sondazhit vendosur muskul unazor ton dhe gjendja muskujt e legenit dysheme, të përcaktuar vendin e dhimbjes, ose hapësirë-zënë lezioneve.

 • Gjithashtu vini re karakterin e shkarkimit në dorezë pas heqjes gishtin tuaj nga rektumit - qelb, mukusit, gjak.


 • Një foto më të gjera mund të japin kombinimin e studimeve të zorrës së trashë dhe vaginale (studimit Recto-barkut), e cila ju lejon prek në mitër me shtojca dhe të sqarojnë marrëdhëniet shtet peritoneum legenit dhe mitrës. Një studim i tillë i kryer në periudhën e grave postklimakterychnomu për zbulimin e tumorit të rektumit, mur-mur ndarës vaginale vaginë apo zorrës së trashë.