Kit gjinekologjik

Pa grup gjinekologjike është e vështirë të imagjinohet një pasqyrë të plotë mbi mjeku gjinekolog.

Grup bazë gjinekologjik


Le, e cila është vendosur në gjinekologji dhe cilat janë variacionet e përcakton. Ekzistojnë grupe e disponueshme gjinekologjike në disa variante të caktuara. Përmbajtja e tyre është e ngjashme, por disa kanë komponentë shtesë për marrjen vija diagnostike.
Struktura e bazës pastër grup disponueshme gjinekologjik përfshin komponentët e mëposhtëm:

 • doreza steril latex;

 • shtresë pëlhurë me lajle;

 • Cusco pasqyrë me të cilën ka bërë një rishikim të mukozën e vaginës dhe mitrës.


 • Ndryshe pasqyrë standarde metalike e përdorur për të parë klinikë e grave, i vendosur pasqyrë bërë nga plastike transparente. Ajo është projektuar për përdorim të vetëm dhe nuk i nënshtrohen përpunimit sterilizimit.

  Variacionet e përcakton disponueshme gjinekologjike


  Struktura e të gjitha mjeteve gjinekologjike shikimin janë komponentët e mësipërm. Ndryshe grup bazë është vetëm në dispozicion instrumente shtesë disponueshme.

  Konsideroni mundësitë themelore të gjinekologjik shikimin grupe disponueshme dhe pajisjet e tyre. Përveç komponentët themelore të mjeteve të tilla përfshin këto shtesa:

 • Kit gjinekologjik me shpatull Eyera. Një shpatull plastike tillë karakterizohet nga micropores sipërfaqësore kërkuara për mirë sigurimin e materialit provë në instrument. Ajo është përdorur për qëllim të marrë materialit nga sipërfaqja e membranën mukoze së mitrës, mitrës dhe mureve vaginale.

 • Grup Gjinekologjike i lugë Volkmann. Ky mjet përbëhet nga një dorezë, fundet e të cilave janë pune pjesë në formën e kupave. Volkmann lugë është përdorur shpesh në gjinekologji dhe Venereology për mbledhjen e materialit nga sipërfaqja e mukozën e mitrës dhe qafës së mitrës dhe uretrës.

 • Grup Gjinekologjike i tsytoschetkoy që është projektuar për mbledhjen e materialit nga sipërfaqja e mukozës. Tsytoschetochka trajtuar dhe është duke punuar një pjesë e mbuluar shpohet elastike butë. Nëse është e nevojshme, pjesa e punës mund të bëj në kënd të dëshiruar. Ky mjet strukturë ju lejon të përshtatshme dhe të sigurtë të mbledhur një sasi të madhe të materialit për analizë. Tsytoschetochka një pjesë integrale e kit gjinekologjike lindi si ajo lejon zoti, nuk ka lëndime në materialin për egra nga kanalit cervikal.

 • Kit gjinekologjik, i cili përfshin përveç konfigurimin bazë mbrapa të gjitha mjetet: tsytoschetochka, Volkmann lugë, shpatull Eyera. Gjithashtu është përfshirë në dispozicion dy slides.


 • Zgjedhja Madhësia gjinekologjike set


  Kur zgjedh grup duhet të i kushtoj vëmendje të madhësisë së tij. Kjo kryesisht ka të bëjë me madhësinë e plastike pasqyron Cusco. Sipas parimit Kjo përcakton gjinekologjike ndryshojnë në madhësi dhe gjerësi krahët e pasqyrës. Ka disa dimensione:

 • XS - shutters gjatësi 70 mm, 14 mm diametër të brendshëm (të përshtatshme për fëmijë);

 • S -75 mm dhe 23 mm, respektivisht;

 • M -85 mm dhe 25 mm;

 • L - 90 mm dhe 30 mm


 • Përdorimi i Nerozhavshym pasqyron madhësinë vend të vogël. Por kur ju keni një histori e lindjes justifikuar përdorimin e pasqyra të mëdha.
  Sigurisht, duke shkuar në një takim me gjinekologun mund të marrë një pëlhurë me lajle dhe një palë doreza. Një Speculums gjenden në çdo specialist zyre. Por vendosur tashmë mbledhur individ gjinekologjik do të jetë më i përshtatshëm për t'u përdorur. Përveç kësaj, ajo është steril dhe ka për qëllim për asgjësimin pas një përdorimi.