Spirale gjinekologjike

Çdo grua në një kohë në jetën e tyre mendon në lidhje me zgjedhjen e një metodë të kontracepcionit. Përdorni për këtë qëllim metodat hormonale në formë të pilulës nuk është gjithmonë e mundur dhe të sigurt. Spirale gjinekologjike është një alternativë e shkëlqyer për të kontraceptivëve oral.
Është e njohur se spirale intrauterine mund të jetë dy llojesh:

 • spiralet përmbajnë bakër (dhe nganjëherë të holla për të zgjatur jetën);

 • spirale përmban hormonet.


 • Zgjedhja e llojit të spirales, si dhe administrata e tij është kryer gjinekolog.

  Si e bën spirale gjinekologjike?


  Hnuscheesya intrauterine spiral është një pajisje e vogël që është futur në mitrës. Në mënyrë tipike, këto kanë formë spirale që i ngjan letër T. Medsoderzhaschaya spirale përbëhet nga një tel të hollë bakri, ndërsa hormonsoderzhaschaya spirale domosdoshmërisht përfshin një enë, e cila është lëshuar sasi të caktuar në mënyrë periodike i progestin - një hormon që pengon ovulacionin .
  Si e bën pajisjen intrauterin?
  Spirale gjinekologjike vepron si më poshtë:


 • parandalon një vezë pllenohet futur në murin e mitrës (të gjitha llojet e mbështjellje);

 • redukton aftësinë e spermës për të kaluar përmes kanalit të qafës së mitrës (hormonsoderzhaschye spirale);

 • parandalon ovulacionit (spirale hormonsoderzhaschye);

 • efekt të dëmshëm në të spermës dhe ovës (spirale medsoderzhaschye).


 • Besohet se spirale, duke qenë një trup i huaj brenda mitrës, duke shkaktuar inflamacion i endometrium. Në këtë inflamacion nuk është i mikroorganizmave të përfshirë, dhe kjo është minimale, por të mjaftueshme për të siguruar se nuk ka bashkëngjitje e një vezë pllenohet në mur. Për më tepër, toni i mitrës për shkak të pranisë në këtë spirale në rritje, muskujve tubat fallopiane është më e shpejtë, prandaj shumë herët për të goditur vezën e pjelluar në mitër dhe parandalon implantimin për shkak të mungesës së vullnetit të tij për të bërë kështu.

  Gjinekologjik Spiral


  Spirale gjinekologjike mund të markave të ndryshme. Më popullor është gjinekologjike spirale Mirena. Kjo spirale hormonsoderzhaschaya, një mekanizëm i cili siguron një njoftim të përditshme prej 20 levonorgestrel mcg. Kjo pajisje T-formë, përbërja e së cilës ka një efekt direkt lokale në endometrium të mitrës. Markave të tjera të famshme është Juno Bio, Multiload, New. Ata ndryshojnë në madhësi, formë dhe cilësisë së materialit.
  Çmimet spiralet intrauterine mund të shkojnë nga 250 rubla në 15.000 rubla. Megjithatë, çdo lloj i spiralet ka avantazhet dhe disavantazhet e veta. Për shembull, në prodhimin e një spirale Juno 's e çmim atraktiv Bio, por efikasitetit të pamjaftueshëm. Mirena, nga ana tjetër, jo vetëm që mbron nga takimi spermë dhe vezë, por edhe pengon lidhjen e një vezë pllenohet nëse takimi ende u zhvillua. Përveç kësaj, Mirena kryen funksion terapeutik si hormoneve që pjesë të tij, për të rregulluar ciklin menstrual.

  Ndikimi mbi spirale femër trupit
  Disponueshmëria spirale brenda mitrës, natyrisht, nuk është e humbur në trupin e femrës. Ndikimi pozitiv është për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar, rregullimin menstrual (markave individuale). Ndikimi negativ i spirale mund të ndodhë herët në forcimin inflamacion ekzistuese, përkeqësimin e Endometrioza. Në disa raste të ciklit menstrual atje, duke filluar të shqetësojë diktim në mes të periudhave. Në disa gra, dhimbje duke pasur shkallë të ndryshme të intensitetit gjatë raportit seksual.