Gjinekolog për adoleshencë

Adoleshenca - një fazë shumë të rëndësishme në jetën e njeriut. Në këtë kohë formimin përfundimtar dhe të zhvillimit të sistemit riprodhues. Ka sëmundje të ndryshme të sistemit riprodhues të femrës, të cilat, për fat të keq, mund të ndodhë në fëmijët dhe adoleshentët. Shumë shpesh Sëmundjet gjinekologjike në trupin e fëmijës është e fshehur, nuk e shqetësojnë dhe nuk kanë simptoma të dallueshme komplikon zbulimin e tyre. Në këtë rast, ndihma kompetente profesionale për të ndihmuar të përcaktuar shkakun e sëmundjes dhe trajtimin e duhur mund të fillojë.Në disa situata, adoleshentët kanë nevojë për këshilla dhe ndihmë për gjinekologu?

Nëse nuk ka menstruacionet në moshën mbi 16 vjet. Amenorrhea fillore - një problem serioz që kërkon gjinekolog ndërhyrjes - endokrinolog, gjenetikë dhe specialistë të tjerë.
Të jetë i sigurt për të kontaktoni gjinekologun tuaj nëse të moshës mbi 12 vjet nuk zgjerimit të gjirit, nuk ka rritje të qimeve pubike dhe sqetull. Kjo mund të tregojë një vonesë në zhvillimin seksual të shkaktuara nga arsye të ndryshme. Duke filluar menstruacionet në moshën më pak se 10 vjet mund të tregojë praninë e disa sëmundjeve të rënda, e cila gjithashtu ka nevojë për ndihmë gjinekolog.

Në ciklin menstrual të ndryshme. Nëse cikli menstrual është themeluar brenda një viti pas ardhjes së menstruacioneve të parë, kjo tregon praninë e shkallë të ndryshme të ashpërsisë së shkeljeve në sistemin endokrin që kërkojnë shqyrtim të kujdesshëm dhe zgjedhjen e trajtimit, në mënyrë që më pas evoluar varfëri (paaftësia për të krijoj një fëmijë).
Gjakderdhje mitrës jofunksionale në vajzat adoleshente - një problem i zakonshëm. Ata gjithashtu sugjerojnë sfond hormonal të organizmit. Në mungesë të trajtimit të mirë-emëruar të gjakderdhjes mund të çojë në zhvillimin e kësaj pafuqie të përgjithshme, anemi (anemi), dhe për të thelluar çrregullime hormonale.

Nga çrregullime menstruale kërkuar trajtim në gjinekologu, dhe përfshijnë menstruacioneve dhimbshme. Nëse disa ditë një vajzë muaj kthen "jashtë rendit", Kjo gjendje kërkon kujdes të kualifikuar mjekësor.
Nëse ajo vendosi për të filluar një jetë seksuale, gjinekologe e saj kanë nevojë për këshilla për zgjedhjen e një metodë kontraceptive që i përshtatet asaj.
Nëse në sfond të një cikli të rregullt menstrual papritmas erdhi më pas menstruacioneve ndihmën e nevojshme gjinekologu për të përcaktuar shkakun e kësaj gjendje.

Rastet kur kanë ndodhur marrëdhënia seksuale pa kontracepsion "i rrezikshëm" ditë për ciklin e shtatzënisë apo prezervativ shqyer papritmas. Në një situatë të tillë është e nevojshme për 1-2 ditë për të konsultoheni me një gjinekolog për përzgjedhjen e kontracepsionit të urgjencës.
Nëse ka kruarje, djegie vulvë dhe vaginë, shkarkimin e pazakontë nga shqyrtimi traktit gjenital është e nevojshme për të zbuluar infeksionet e transmetuara seksualisht. Kjo mund të ndihmojë gjinekologun.