Infantilism gjenital

Thelbi i infantilism gjenital është se trupi është në një gjendje ku organet riprodhuese të ndaluar rritjen e tyre para se të arrijnë pjekurinë. Një person me këtë diagnozë mund të gëzojnë një jetë të plotë seksuale. Organe gjenitale të jashtme janë gjithashtu zhvillimin. Po, një grua e moshës riprodhuese mund të ketë një madhësi prej gjenitale që nuk dallojnë nga fëmijët, vezoret rinj, të hollë dhe tuba të gjata fallopiane, mitrës, qafë të vogël dhe të zgjatur.

Shkaqet infantilism gjenitale


Në shumicën e rasteve, shkaku i infantilism gjenitale është ndërprerje hormonale në sistemin kur Hipofiza dhe hipotalamusi nuk prodhojnë hormonet përgjegjëse për zhvillimin e mitrës dhe vezoreve. Abuzimi tilla shpesh zhvillohet në vitet e hershme apo në adoleshencë. Shtysa e grave infantilism janë çrregullimet në sistemin endokrin ose sëmundje të ndryshme. Shkaqet më të shpeshta të infantilism janë sëmundje aktuale afatgjata të organeve të brendshme - sëmundje të enëve të gjakut, zemrës, traktit digjestiv.

Në fiziologjik, janë edhe arsye psikologjike. Po, infantilism mund të shoqërojnë përgjithshme vonesë organizëm zhvillimore. Njerëzit të cilët të vendosur një diagnozë të tillë, duken shumë më të rinj se vitet e tij. Ndonjëherë shkaku i sëmundjes qëndron në faktin se prindërit u kujdes fëmijën shumë, reflektuar në psikikën e tij. Një person i tillë si një i rritur nuk arrin të krijojë kontakt me seksin e kundërt, për të hyrë në një marrëdhënie intime. Infantilism seksual do të thotë ndalimin e plotë të formimit dhe zhvillimit të seksualitetit.

Trajtimi është caktuar në varësi të llojit të infantilism (fizike ose psikologjike) dhe shkallën e saj.

Simptomat dhe shenjat e infantilism


Shenjat kryesore të gjenitale gratë infantilism seksuale kanë shtat të shkurtër, sistemi i këndshëm dhe delikate kockave, legen ngushta dhe supet. Menstruacioneve zakonisht fillon në jetën e mëvonshme, dhe ndarja më e dobët, të dhimbshme dhe të parregullt, i shoqëruar nga dhimbje koke, dobësi, zalisur dhe të përzier.
Organe gjenitale të jashtme disproporcionale: Labia më shumë se e mëdha, klitoris zgjeruar, hendeku nuk është e mbyllur. Madhësia e mitrës është shumë më pak se normale dhe një prapa lakuar. Shkalla e infantilism të përcaktojë madhësinë e mitrës. Po, fëminor mitrës 1 Shkalla e karakterizuar nga rudimentare (rudimentare) madhësia e trupit. Kjo anomali është jashtëzakonisht i rrallë dhe nuk i nënshtrohet trajtimit. Infantilism gjenital 2 gradë diagnostikuar në prani të mitrës infantile, gjatësia e të cilave nuk i kalon tre centimetra, që korrespondon me dhjetë vjeç. Të vezoreve janë kështu shumë tuba janë të gjatë dhe të ndërlikuar. 3 shkallë infantilism mitrës në gjatësi gjashtë apo shtatë centimetra është lightest. Më shpesh mitrës hypoplastic pas fillimit të aktivitetit seksual dhe shtatzënisë rrit në madhësi normale.

Trajtimi i infantilism gjenitale


Pas diagnoza e plotë, e cila përfshin të dhënat antropometrike matjes, analiza hormonale të gjakut, urinalysis dhe tiroide e ultrazërit, laparoscopy dhe hysterosalpingography është caktuar terapi optimale për rast të veçantë.
Qëllimi kryesor i trajtimit është që të rrisë mbrojtjen seksuale infantilism të trupit të femrës, zhvillimin e mekanizmave përshtatjen dhe përmirësimin e sistemit riprodhues. Këto probleme janë zgjidhur duke rregulluar orët e punës, pjesa tjetër, ushqim dhe vytamynoterapyey, terapi hormon, balneolechenyem dhe masazh gjinekologjike.