Galactorrhea në gratë

Galactorrhea - një kusht që është i shoqëruar me zemrat. Kjo është më e zakonshme në gratë, por mund të jetë në burrat dhe madje edhe fëmijët. Nëse galactorrhoea jo e lidhur me shtatzëninë dhe ushqyerjes me gji, ajo mund të tregojë një shkelje e sëmundjeve hormonale apo të tjera. Bold mund të ndodhë në mënyrë spontane ose kur preken, ato janë të vazhdueshme ose periodike, qumësht i ngjajnë ose të jetë një ngjyrë të ndryshme. Kjo varet nga ajo që shkaktoi këtë situatë.

Arsyet galaktoreiQumështi i grave është i qeverisur nga hormoneve të caktuara, kryesisht Hormoni. Në një kohë jo e lidhur me të ushqyerit me gji, niveli i saj mund të rritet për shkak të ndërprerjeve të hormoneve në trup. Dhe nën Hormoni normal Galactorrhea mund të shkaktohet nga faktorët e mëposhtëm:

 • disa ilaçe;

 • përdorimi i shpeshtë i kopër, anise, fara kopër dhe produkte të tjera laktohonnыh;

 • tumoret dhe sëmundjet e hypothalamus, hipofizë ose gjëndra veshkave;

 • dëmtim i veshkave ose hepatike;

 • sëmundjet gjinekologjike, të tilla si inflamacion i vezoreve ose infertilitetit;

 • acarim i gjirit për shkak të alergjive apo të veshur të brendshme të ngushtë;

 • Stimulimi i shpeshtë i gjirit gjatë kontrolleve ose gjatë raportit seksual. • Simptomat galaktorei  Shenja kryesore e sëmundjes është identifikimi i gjirit pikat e lëngshme. Në qoftë se ajo ka një ngjyrë të kuqërremtë, kjo mund të jetë një shenjë e tumorit dhe kërkon trajtim të menjëhershëm të mjekut. Por galactorrhea në gratë mund të përjetojnë simptoma të tjera:


 • cikli menstrual;

 • dhimbje koke;

 • ënjtje të gjirit, një ndjenjë e trishtim dhe dhimbje e shurdhër;

 • Rritja e flokëve në gji;

 • puçrra fytyre dhe ekzemë në lëkurë;

 • ulur epsh. • Nëse një grua shikuar pamjen e saj të simptomeve, ajo duhet të shihni një mjek dhe të kryejë një studim për të sqaruar shkaqet e kësaj gjendje. Shumë shpesh pas ndërprerjes së barnave dhe mënyrën e jetesës ndryshon shpërndarjen e gjirit ndërprerë. Por në qoftë se faktorë të tjerë kishin çuar galactorrhea, trajtim të përshkruara nga mjeku. Më të zakonshme - është droga që zvogëlojnë nivelet e Hormoni në gjak dhe normalizimin e funksioneve të sistemit endokrin. Nganjëherë keni nevojë për të ndaluar simptomat për të kuruar sëmundje themelor që shkaktoi sindromi galactorrhea.


  Me trajtim herët Shumë e mundur për të parandaluar komplikimet. Prandaj, një grua duhet të vëzhgojnë si gjirit dhe inspektohen rregullisht nga një mjek.