Synechia intrauterine

Synechia - është shtresë të lindura ose të fituara të vendosura përgjatë organeve apo sipërfaqet e tyre së bashku. Synechia intrauterine të jetë formimi i mbështjelljes në mitër.

Shumica synechia zhvillohet pas një operacioni në mitër, për shembull, pas abortit, polyps endometrial dhe operacione të tjera gjinekologjike. Synechia mund të formohen si rezultat i përdorimit të kontraceptive intrauterine. Synechia mitrës mund të zhvillojë nëpërmjet infeksion dhe inflamacion.


Simptomat synechiae intrauterineShpesh një grua nuk mund të mendoj shtresë në mitër. Simptomet e sëmundjes janë shumë të ngjashme me sëmundjet tjera të grave. Mbështjelljes zbuluar në hysterosalpingography, hysteroscopy, ndonjëherë ultrazërit. Simptomat formimi i synechiae mund të përfshijnë:


 • dhimbje në bark të ulët që rrit gjatë ditëve kritike;

 • izolimi gjatë menstruacioneve janë të pakta dhe më të gjatë;

 • me plotë menstruacioneve zaraschenyy mitrës mund të zhduken plotësisht. • Shtatzënisë intrauterine në synehyyah praktikisht e pamundur, si shtojcë e vështirë të vezën në mitër. Për këtë arsye, shpesh joefektive dhe funksionimin e IVF. Prandaj, në qoftë se nuk janë shenja paralajmëruese të sëmundjes, gruaja duhet të kontaktoni mjekun tuaj për të diagnostikuar saktë Sëmundjet dhe marrjes së trajtimit të duhur.

  Trajtimi synechiae intrauterine  Ka 3 gradë të synechiae mitrës:


 • Klasa I - karakterizohet nga mbështjelljes hollë, tubat fallopiane të lira, e tkurrur më pak se 1/4 e mitrës.

 • Shkalla II - muri pa fërkimit, interlocking 1/4 - 3/4 e mitrës, tubave fallopiane kalojë.

 • Klasa III - spliced ​​mbi 3/4 e mitrës, tubat fallopiane të ngjitet vërejtur. • Trajtimi i mitrës synechiae mundur vetëm nga operacioni. Natyra e operacionit varet nga shkalla e sëmundjes. Ndarja e synechiae kryhet nën drejtimin ultrazërit.