Virilization në femra

Virilization - një tendencë për të ushtruar ndonjë karakteristikave seksuale mashkullore në janë gra.
Simptomet e virilization përfshijnë:

 • rritjen e flokëve në model mashkullor;

 • lloj tipike mashkullore i muskujve skeletik;

 • një numër i madh i elementeve purulent në lëkurë;

 • hypertrophy e clitoris;

 • disponueshmërinë sinus urogjenital;

 • atrofi e minora Labia dhe karakteristika të tjera. • Arsyet virylnoho sindrom


  Virilization në femra është shoqëruar me rritjen e nivelit të hormoneve seksuale mashkullore në trup.

  Virilization në vajzat mund të ndodhë në ndryshime të ndryshme patologjike të shkaktuara nga rritja e numrit të përgjithshëm të androgen aktive detyrueshme e androgens në kundërshtim ose shkelje të qelizave në metabolizmin periferik të androgens.
  Sindroma e ashpërsisë virylnoho lidhet me nivelin e androgens. Në dopubertatnogo vajzat e moshës burim androgens veshkave akt, dhe puberteti ata janë bashkuar dhe vezoret.
  Virilism Simptomat mund të ndodhë në sëmundje të ndryshme të sistemit endokrin, të tilla si acromegaly. Verylyzm ndodh në menopauzë, me tumore të trurit gjatë shtatzënisë.

  Përveç kësaj, virilization janë efektet anësore të terapisë me hormon seksual mashkullor.
  Kur manifestim i virylnoho gruas sindrom duhet të kërkojë për studim gjinekologu dhe endokrinolog.
  Në obstetrik dhe pediatrike gjetur fenomenin e virilization fetusit kur në utero femrat fetale shfaqen karakteristikat sekondare seksuale mashkullore. Kjo situatë është shkak për një shqyrtim të hollësishëm të grave shtatzëna.
  Për trajtimin e virilization në të rritur dhe fëmijë përdorur metodat e terapisë hormonale. Qëllimi kryesor i trajtimit është reduktuar për të eliminuar shkaqet kryesore të virilism fenomen.