Curettage me hyperplasia endometrial

Shumë gra e dinë dhe disa nga më të personalisht shkoi përmes procedurave gjinekologjike të tilla si curettage me hyperplasia endometrial. Zakonisht njëri-tjetrin, thirrje pacienti ky manipulim "spastrimi", i cili në një farë mase reflekton thelbin e procedurës. Le të marrin një vështrim më të afërt me ju, që është procedura.

Sa është curettage me hyperplasia endometrial?


Curettage është një nga trajtimet kryesore për hyperplasia endometrial. E gjithë procedura zgjat më pak se gjysmë ore dhe kryhet nën anestezi të përgjithshme të brendshme. Gruaja nuk ndjeni dhimbje në të njëjtën ditë mund të duhet të kthehen në shtëpi. Pra, mjeku Bert instrument të veçantë kirurgjik quhet curette, dhe heq shtresa e lartë e endometrium funksionale. Gjithashtu operacioni mund të kontrollohet nga hysteroscope - pajisje, e cila është një tub i hollë me një aparat fotografik të vogël në fund. Kjo i lejon mjeku për të monitoruar të gjithë procesin për të monitoruar dhe vlerësuar cilësinë e punës së tyre.

Si rezultat, kjo procedurë ju lejon të pastër si në mitër dhe për të marrë materiale për hulumtim. Pasi qelizat scraping grimca janë dërguar në një laborator ku ata ishin studiuar me kujdes nën mikroskop, përcaktimin e një shkelje të prostatës, cysts dhe janë të prirur për mutacionet e qelizave që çojnë në kancer.

Efektet e hyperplasia endometriale në curettage


Gjatë ditëve të para, pacienti mund të përjetojnë gjakderdhje të lehtë dhe dhimbje. Nga ndërlikimet e mundshme, më shpesh në gratë duket endometritis ose peritonit, lëndimet mitrës ndryshme dhe organet përreth.

Pas scraping hyperplasia endometrial të rëndësishme për të zgjedhur trajtimin e duhur. Gjashtë muaj më vonë, një grua është e nevojshme për të kontrolluar materialin e kapjes (endometrium) për ekzaminim mikroskopik për të përcaktuar nëse regjimi i zgjedhur efektive.