Scraping qafën e mitrës

Scraping qafën e mitrës është manipulimi kirurgjikale, qëllimi i së cilës është diagnostifikimi i endometrium mitrës. Bazuar në rezultatet e trajtimit të caktuara.
Kur mbahet curettage diagnostik?
Curettage diagnostik i kanalit të qafës së mitrës është një metodë e zakonshme për përcaktimin e shkaqeve të sëmundjes. Ajo mund të bëhet në situatat e mëposhtme:

 • Cikli menstrual të ndryshme;

 • gjakderdhje jofunksionale mitrës;

 • polyps endometrial dhe qafën e mitrës mitrës;

 • për kancer të dyshuar.


 • Cilat janë contraindications për procedurën?
  Scraping mukusit cervikal mund të mos jetë gjithmonë. Kështu, procedura nuk është kryer në:

 • sëmundjet ngjitëse të organeve riprodhuese;

 • inflamacion të mitrës dhe shtojca e saj;


 • Prandaj, para ekzaminimit manipulim të detyrueshëm dhe të emëruar nga ultrazërit, analizat e gjakut për HIV, sifilizi, hepatiti).
  Si për t'u përgatitur për scraping?

  Një ditë para procedurës curettage, gruaja krejtësisht shfuqizuar projektuar para douching. Në mëngjes, menjëherë para se transaksioni është kryer vulvë tualet.
  Operacioni është kryer në një stomak bosh, një grua është e lejuar për të pirë vetëm pak. Procedura kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe zgjat gjatë - rreth 20 minuta.
  Cilat janë pasojat scraping?
  Më shpesh gratë nuk janë të interesuar në këtë proces dhe tiparet e transaksionit, dhe efektet e curettage e kanalit cervikal. Kupë vetëm disa shkelje janë vërejtur. Mukoza e dëmtuara duhet të jetë rreth një muaj për një shërim të plotë.

  Megjithatë, në disa raste, mund të zhvillohet gjakderdhje që e ka shkaktuar lëndime shtresa e brendshme e mitrës.
  Pasoja më negative e këtij manipulimi, është fakti se pas një kohe të gjatë të një gruaje nuk mund të merrni shtatzënë. Për më tepër, në disa raste, mjekët rekomandojnë që të mos të bëjnë të pamundurën të krijoj më shpejt se sa 3-4 muaj pas scraping.
  Lidhur me shkarkimin vërejtur pas curettage të kanalit të qafës së mitrës, kjo është normale. Kohëzgjatja e jo më shumë se 5-7 ditë. Në rast se një fenomen i ngjashëm është vërejtur më shumë se 10 ditë, konsultohuni me mjekun tuaj. Ndoshta kjo gjendje kërkon trajtim të mëtejshëm.