Endometrial curettage - pasojat

Shumë gra që kanë pësuar procedurën për curettage endometrial janë të interesuar në pasojat e këtij manipulimi. Ashtu si me çdo operacioni, curettage gjithashtu mund të shkaktojë zhvillimin e komplikimeve. Për të parandaluar zhvillimin e tyre, duhet të dini se si endometrium shërim mitrës dhe sa ajo merr kohë.
Çfarë ndodh në trupin e një gruaje menjëherë pas scraping?
Pothuajse menjëherë pas operacionit, mur mitrës fillon të bjerë. Kështu, mitra është duke u përpjekur për të ndihmuar të ndaluar trupin gjakderdhje. Prandaj, për 3-4 orë pas operacionit mund të lirohet nga vagina mpiksjen e gjakut të vogla. Kjo grua është në depresion, i shoqëruar nga të qenët i përgjumur, dobësi.

Një endometrium dëmtuar rimëkëmbet shpejt, dmth brenda 1 muaji, në të njëjtën mënyrë si pas menstruacioneve.
Cilat janë komplikimet e mundshme scraping?
Shumica e grave pas një operacion të tillë ankohen për dhimbje dhe izolimit që pas curettage endometrial - normë. Natyra e dhimbje shumë të ngjashme me ato që ajo ndihet gjatë menstruacioneve. Lokalizuara ata bark.
Bold, si rregull, janë të vogla dhe kafe, e cila tregon praninë e mbetjeve të gjakut, e cila është lëshuar gjatë operacionit. Ata vazhdojnë, mesatarisht, 10 ditë. Quick zhdukja e tyre mund të jetë një shenjë e fenomenit të vrull e muskujve të mitrës, e cila mund të çojë në arrestimin e mpiksjen e gjakut në mitër që mund të bëhet një vatër e infeksionit.

Sa për ndërlikimet e curettage endometrial, më të rrezikshme prej tyre është gjakderdhje. Nuk është në ato gra që kanë probleme me sistemin e koagulimit. Nëse ka një shumë të sekrecioneve të gjakut - kontaktoni menjëherë mjekun tuaj.
Përveç gjakderdhje komplikime pas procedurës scraping, përfshijnë infeksionet e sistemit riprodhues, endometritis, cervicitin, vaginitis, dhe kështu me radhë. D. Shpesh ka probleme me konceptim.
Si të shërohen pas curettage endometrial?

Pas operacioni në curettage endometrial janë mbajtur, gratë duhet të dini se si për të rimarrë atë.
Në këtë periudhë merr rreth 1 muaj. Megjithatë, në disa raste, mjekët janë duke u përpjekur për të përshpejtuar. Arsyeja është se një endometrium hollë, e cila është, pas scraping, të prirur për të infeksioneve. Për më tepër, në raste të rralla, ky fakt është arsyeja për mungesën e shtatzënisë.
Në rastet kur një grua, pas scraping endometrium nuk rritet, ajo përshkruajnë një kurs të terapisë hormoneve. Kështu, provoi të përkryer Mykrohenon drogës.