Skuqja në gjoks

Rash në gjoks, dhe shpesh në bazë të saj, është shkak për shqetësim çdo grua. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të përcaktuar natyrën e lezione, të cilat në fund le të gjetur shkakun e paraqitjes së tyre.
Si është zakonisht një skuqje të lëkurës në gjoksin e tij?
Skuqja në gjoks e grave mund të jenë të llojeve të ndryshme. Më të zakonshme - ajo peshore, blisters kore pako.
Skuqje gjobë në gjoks në formën e thekon është një pllaka me brirë që e shkaktojnë lëkurë më tej. Nga madhësia, ato mund të jenë aq të vogla dhe të mëdha, si pjata të mëdha. Ngjyra mund të jetë e ndryshme: argjendtë bardhë, të verdhë.

Shpesh gratë gjejnë një skuqje të lëkurës të kuqe në gjoks në formën e flluska. Madhësia e tyre mund të arrijnë 05 cm në diametër. Arsyeja kryesore për pamjen e tyre është një reaksion alergjik. Në këtë rast, pas një kohë nuk kishte një skuqje të lëkurës në gjoks fillon të kruhet. Gjithashtu, ky lloj i nxituar mund të duket jo-pajtueshmërisë me zemrat e higjienës.
Pas tharjes flluska në gjoks, shpesh formuar kore. Varësisht nga përmbajtja e një përmbajtje të caktuar, lëshojnë qelb, i lëngshëm dhe forma të përziera crusts.
Skuqja në gjoks - një shenjë e infeksionit

Shkaku i puçrra në gjoks si dhe midis gjinjve mund të bëhet sëmundjet infektive të tilla si dhenve, rubeola, fruthi. Kështu, kur fruthi skuqje duket si papules, me dhenve - flluska, dhe fruth i keq - të vogël dot skuqje.
Gjithashtu, njolla mund të jetë rezultat i sëmundjeve të lëkurës. E njëjta nxituar psoriasis fillon me të vogël, të lokalizuara në pothuajse çdo pjesë të trupit. Atëherë sipërfaqja e tyre është e mbuluar me peshore argjendtë-bardhë.
Skuqja në gjoks gjatë shtatzënisë

Në raste të rralla, gjatë shtatzënisë, gjinjtë në gratë nxituar duket. Arsyeja për ndodhjen e saj është një ndryshim në ekuilibrin hormonal në trupin e gruas shtatzënë. Në shumicën e rasteve të puçrra fytyre, të lokalizuara në gji në gratë, dhe vetë zhduket pothuajse menjëherë pas lindjes.
Kështu, skuqje në gjoks nuk është gjithmonë një shenjë e një sëmundjeje. Megjithatë atë, gruaja thjesht duhet të duket një dermatolog i cili do të përshkruajnë pas trajtimit diagnozën. Në shumicën e rasteve, një skuqje të lëkurës të kuqe nën gjinjtë është miliaria e zakonshme, e cila lind nga dështimi në përputhje me zemrat e higjienës.