Struktura e gjirit femra

Grave zemrat apo gji - një trup që prodhon qumësht të nevojshme për të ushqyer fëmijën. Ajo paraqet një njeri tashmë në javën e dhjetë të zhvillimit të fetusit. Para pubertetit kanalet e qumështit të rritet pak, dhe në pubertet gjirit të fillojë të rritet me shpejtësi, të rritet dhe të zgjerohet kanalet e qumështit, të zhvilluar laktotsytы, rritje gjëndra indeve në formë të gjëndrrave dhe lidhës, formimin e grimcave dhe rrit numri i tyre është pigmentim areola dhe dalë. Gjirit të plotë pjekuria arrin gjatë shtatzënisë.

Si e bën zemrat e grave?


Gjëndrrat e qumështit që mbulojnë lëkurë të butë. Në qendër të gjirit është dalë nga areola, të cilat janë gjëndra dhjamor dhe djerse.
Struktura e femrave indit të gjirit gjëndrave është paraqitur me kanalet e ndryshme diametër, indeve dhjamore dhe forma lidhës grimcave.
Komponenti kryesor strukturore e gjirit janë alveole, e cila është një lloj flluskë. Qelizat e tij brenda rreshtim, detyra e të cilëve është që të zhvillojë qumësht (laktotsytы). Me nerva alveole ngjitur dhe enëve të gjakut. Gjatë shtatzënisë, rritja alveole, pas lindjes për të filluar prodhimin e qumështit. Kombinimi 150-200 alveoli është një copë, duke kombinuar 30-80 segmente - Share. Pajisja izoluar gjirit femra 15-20 grimca që kanë kanalet nxjerrës, e cila shkrihet me njëri-tjetrin dhe duke i dhënë fund në të dalë. Për dalë ereksionit korrespondojnë fibrave muskulore që janë në areola.

Midis lobes dhe lobules është ind lidhës që formon një lloj frame gjirit.

Përmban një operacion të gjirit
Formën dhe madhësinë e gjinjve të përcaktuara nga raporti i indeve lidhës, gjëndrave dhe yndyror.
Hormonet dhe ushqyesve në gji dorëzuar përmes arterieve. Dalja e lëngjeve ndodh përmes enëve limfatike dhe venoz. Rritet mbipopullim gjoks gjatë shtatzënisë, menstruacioneve, aktivitetit seksual.
Struktura e gjirit femra ndryshon në varësi të moshës së gruas, fazën e ciklit, statusi hormonal, niveli i zhvillimit të sistemit riprodhues, shtatzëninë dhe, natyrisht, laktacionit. Gjëndra Para bymehet indeve mujore, gjirit bëhet lirshme dhe të fryrë.

Në 20-25 vitet e gjoks me një strukturë homogjene dhe gjerësi premammarnoho vendin më pak se 5 mm. 25-40 vjet - periudha e aktivitetit funksionale të gjirit. Epiteli rreshtim kanalet e qumështit, muret gjirit atje sprigs e fshikëza sekretore. Në shpërndajnë predmenopauze është ind gjëndrave. Me moshën, shuma e ul gjëndrave parenchyma, ka atrofi e indeve fijor. Në periudhën e postklimakterychnomu indeve gjëndrave zëvendësohet plotësisht nga yndyra.