E cila është më e mirë - ultratingull ose mamografia

Në mjekësinë moderne për kontrollimin e gjirit sot përdorin katër metoda plotësuese - të tilla si Imazhe rezonancë magnetike (MRI), thermography, dhe me ultratinguj (SHBA) dhe mamografia, ndërsa dy të fundit kanë metodë shumë popullor. Për herë të parë përgatitet për studimet e gjirit, çdo grua ka një pyetje e arsyeshme të cilat prej këtyre metodave është më e mirë - një ultratingull të gjirit ose mamografia?

Ultratingull dhe mamografia - ngjashmëritë dhe dallimet


Për qartësi të plotë dhe të kuptuarit e këtyre dy procedurave përkasin diagnozave mjekësore, ju thjesht mund të kthehet në emrat e tyre për të përcaktuar menjëherë se çfarë është secili prej tyre dhe çfarë ngjashmëritë dhe dallimet e tyre.

Kështu, studimi i ultrazërit (US) është një metodë jo-invazive e hetimit të trupit të njeriut duke përdorur valët tejzanor. Mamografia nga mjetet greke "përshkrim zemrat" - është gjithashtu një metodë jo-invazive për studimin e kancerit të gjirit, por vetëm duke përdorur rrezatim jonizues. Mamografia është asgjë si X-ray e gjirit pa përdorimin e agjentëve kontrast.

Mamografia apo me ultratinguj - e cila është më e mirë?


Metoda e ultrazërit në shumë pacientë, është i lidhur me një procedurë të padëmshme, pa dhimbje dhe të rehatshme, ndërsa mamografia shihet me kujdes të madhe për shkak të efekteve të mundshme të dëmshme të rrezatimit X-ray.

Dhe krejtësisht të padobishme, sepse mamografia është një alternative instalimit patologji të gjirit. Kjo është një e padëmshme X-studim ose siç është quajtur një metodë të shqyrtimit, i cili është kryer në disa parashikimet (zakonisht bëhet 4 foto).
Në këtë rast, të gjitha gratë që kaluan 40 vjeç, është e rekomanduar si profilaksia shfaqen çdo vit nëpër mamografia, ndërsa në lidhje me pacientë të rinj (30 dhe 39 vjeç) zakonisht përdoret ultratinguj.

Nëse themi, më saktë - mamografia apo me ultratinguj, përgjigje të thjeshtë për këtë pyetje është e pamundur për të marrë, pasi që në rast të ndonjë dyshimet si për të menaxhuar metodë alternative specialist. Për të arritur më të mira konkluzionet e mundshme të sakta në lidhje me ekzistencën ose mungesa e sëmundjeve të gjirit.
Saktësia e Ultrasonografi masë të madhe varet edhe se si modeli moderne të pajisjeve me ultratinguj të jenë në gjendje të bëjnë dallimin sëmundje vatër të vogël (madhësi më pak se 05 cm në diametër).

Çfarë informative - mamografia apo me ultratinguj?


Metoda ndryshon nga studimi ultrazërit mamografia mundësinë e marrjes së informacion të plotë në lidhje me grup e kalciumit (mykrokaltsynatah), ndërsa sondazhet duke përdorur ultratinguj bën më të lehtë për të dalluar mirë nga formimi malinje.
Kjo metodë është konsideruar të jetë në krahasim me mammograms më informativ, sepse ai ua mundëson të gjirit për të zbuluar edhe edukim të tillë të vogël si madhësia e tumorit të 01 cm në diametër, për më tepër, me lokalizimin e tyre të saktë dhe aftësinë për biopsi.

Çfarë është më e mirë - mamografia apo me ultratinguj?


Studimet e fundit të kryera nga shkencëtarët amerikanë tregoi se një ultratinguj normale scan, duke përdorur të padëmshme për njerëzit valët tejzanor në raportin e 957% deri 609% të mamografia provuar efektive në identifikimin e tumoreve malinje të gjirit - dhe sidomos për gratë nga 30 deri 39.
Është vërejtur se ultratinguj hetimi padëmshme për gratë shtatzëna - në të gjitha fazat e shtatzënisë së saj dhe për nënat pleqsh.