FSH rritur

FSH (hormoni stimulon folikulin) është një nga hormonet më të rëndësishme seksuale, qëllimi kryesor i të cilave është të rregullojë procesin e prodhimit të hormoneve të tjera dhe të stimulojë zhvillimin e follicles në vezore e grave, me të cilat është e mundur shtatzënia.

Lartë FSH - çfarë të bëni?


Është e rëndësishme të dini se FSH është prodhuar në Hipofiza dhe është i pranishëm në dy femra dhe në trupin e mashkullit. Shkenca ka zhvilluar disa tregues të FSH që konsiderohen normale. Çdo devijim prej tyre është një sinjal për qëllim të ekzaminimit dhe trajtimit.

Nëse ngritur FSH, është e nevojshme për të kryer teste shtesë, provim për të gjetur shkakun, ose të identifikuar problemet e shkaktuara nga kjo rritje. Në çdo rast, të lartë FSH duhet të alarmuar, pasi ajo është e mbushur me probleme shëndetësore serioze dhe më e rëndësishmja, me mosfunksionim e lidhur me lindjen e fëmijës.

Hormone FSH rritur në gratë


Kur FSH rrit në gratë gjëja e parë që një mjek mund të dyshojnë - një tumor hipofizës. Gjithashtu shpesh kjo rritje mund të jetë për shkak të эndometryalnыmy cysts, dështimi ovarian. Gratë Alkoolizmi dhe ndikimi i rrezeve X - një shkak i zakonshëm i rritjes FSH në femra.

Hormone FSH rritur në gratë menopausal. Kjo është konsideruar normë. Në të gjitha rastet e tjera, rritja e FSH, ju keni nevojë për të kryer një studim dhe të identifikojë shkakun.
Nëse zbulohet ngritur FSH në gratë Simptomet mund të përfshijnë:

 • paaftësia për të krijoj, ose mbajnë një fëmijë;

 • mungesa e ovulacionit;

 • Mungesa e menstruacioneve;

 • jofunksional (dmth nuk ka lidhje me menstruacioneve) gjakderdhje mitrës;

 • pubertet parakohshme apo, anasjelltas, vonesa në zhvillimin seksual;

 • frenim i rritjes;

 • vezoret polycystic;

 • Endometrioza.


 • Ulur epsh në meshkuj dhe femra apo reduktuar potencë në meshkuj është konsideruar gjithashtu një manifestim i niveleve të larta të FSH.

  FSH është ngritur në meshkuj


  Burrat gjëndër-stimuluese hormon rrit ngacmim e gjëndra seksuale mashkullore (shpesh - në inflamacion të testiseve) dhe në nivele të larta të hormoneve seksuale mashkullore. Shkaqe të tjera rritja e FSH në meshkuj pranuara përfshijnë:

 • pamjaftueshmëri renale;

 • Tumoret hipofizës;

 • ndikimi i rrezeve X;

 • abuzimi me alkoolin;

 • duke marrë medikamente të caktuara.


 • Lartë FSH - Shkaqet


  Siç përshkruhet më sipër, nëse ngritur FSH, shkaqet mund të jetë e ndryshme. Konsideroni të përbashkët për burrat dhe gratë arsyeve që kanë shkaktuar rritjen e FSH:

 • tumor mirë apo i keq në gjëndrra e hipofizës;

 • ndikimi i rrezeve X;

 • pamjaftueshmëri renale;

 • konsumi i alkoolit;

 • disa ilaçe.


 • Nëse ngritur hormon FSH e nevojshme për të kaluar të gjitha testet e përshkruara nga një mjek për të përcaktuar shkakun e fenomenit dhe të përshkruajnë trajtim të duhur. Në mënyrë tipike, mjekët marrë parasysh raportin e FSH dhe LH, e cila normalisht duhet të jetë 2: 1. Kontrollon nivelin e hormoneve të tilla si testosterone, Hormoni, progesterone dhe estradiol.

  Hormone FSH rritur - si ta trajtojmë?


  Nëse hormon FSH ngritur si për të reduktuar ajo duhet të njohë një mjeku specialist. Nëse nivelet e FSH më të larta se normale, ajo është zakonisht përdoret terapi zëvendësimi të hormoneve. Në disa raste nuk trajtohen prodhimin shumë të tepërt të hormonit nga gjëndrra e hipofizës, dhe arsyeja që ajo shkakton. Në rastin e X-rrezeve zakonisht 6-12 muaj pas FSH kthehet në normale.