Mamografia dixhitale

Shpesh ndodh që një grua me paraqitjen e dhimbje në gjoks ose vulën, të sekrecione nga gjiri lënë pas dore këto simptome. Përndryshe, ajo duket frika dhe ndoshta shoku. Këta shembuj të sjelljes nuk do të ndihmojë në zgjidhjen e problemit. Të jetë e mençur që të konsultoheni me mjekun dhe të kalojnë nëpër mamografia.

Mamografia e gjirit


Më efektive dhe praktikisht e vetmja mënyrë për të zbuluar kancerin e gjirit është mammohrafycheskaya diagnoza. Baza e X-ray mamografia është duke përdorur një pajisje të veçantë - mamografia. Mamografia është përdorur për të zbuluar kancerin e gjirit në fazat e hershme të zhvillimit. Kjo procedurë mund të jetë i veshur si një natyre parandaluese dhe diagnostike. Me qëllim të parandalimit shqyrtuar të gjitha gratë e moshës 40 vjet. Mammograms diagnostike një grua të shpenzuar në recetë-mammologist.

Mamografia dixhitale


Jo shumë kohë më parë rruga studimi ishte mamografia film. Tani gjithnjë e më shumë përdorin mamografia dixhitale. Megjithatë, ajo quhet një kompjuter. Ajo është konsideruar më efektive, edhe pse të shtrenjta. Avantazhi i mamografia dixhitale është aftësia për të parë, procesi dhe të ruajtur informacione në lidhje me çdo studim me një kompjuter dhe teknologji dixhitale. Për të bërë mamografia dixhitale merr rreth 20 minuta. Procedura është absolutisht pa dhimbje.
Rrezatimi në mamografia

Kjo metodë e diagnostikimit të gjirit si mamografia dixhitale, pothuajse 100 rregulli ekspozimi% nga X-rrezet e pjesë të tjera të trupit apo organeve të brendshme. Përveç kësaj, ndërsa mamografia përdorni një dozë të ulët maksimale të rrezatimit, kështu që procedura është konsideruar absolutisht të padëmshme dhe të sigurt.
Gratë duhet të mbani mend - nuk presin manifestime të rrezikshme të shenjave të kancerit të gjirit! Mammograms plotë parandaluese dhe fat të mirë!