Ultratinguj legenit në gratë

Metoda e hetimit të organeve të brendshme duke përdorur ultratinguj përdorur në të gjitha fushat e mjekësisë, duke përfshirë në gjinekologji.
Ultratinguj legenit të bëni për të përcaktuar shkaku filloi gjakderdhje, dhimbje barku, parregullsi menstruale, dhe për të krijuar ose hedh poshtë ekzistencën e shtatzënisë, dhe në të ardhmen për të monitoruar zhvillimin e fetusit. Kështu është e mundur për të diagnostikuar sëmundjet e sistemit urogjenital femra në fazat e hershme, duke lejuar kohë për të marrë masat e duhura.

Si ultratinguj legenit të femrave?


Në varësi të qëllimit të studimit dhe gjendjen e përgjithshme të pacientit, mjeku mund të Transvaginal dhe ultratinguj transabdominal legenit.
Kështu, me anë të studimit vaginë tregon gratë me gjakderdhje vaginale e etiologji të panjohur, me shtatzënisë ektopike dyshuar ose probleme të tjera gjinekologjike që kërkojnë ekzaminim të hollësishëm. Përveç kësaj, transvahynalnaya metodë është shumë më efektive në qoftë se ju doni të shqyrtuar organet e legenit e femrave janë mbipeshë ose në zorrë të dobët perylstatykoy dhe rritjen e prodhimit të gazit. Skema e kësaj procedure është mjaft e thjeshtë - vaginës hyrë në një sensor, i cili lexon imazhin e organeve të brendshme dhe të shfaqet në monitor. Nga foto dhe video mjeku vlerëson gjendjen e mitrës, mitrës, vezoret, tubat fallopiane, fshikëz dhe përfundon.

Ultrasonografia Transabdominal të bëjë me sensor, e cila të çojë në stomak. Barkut Para aplikuar një xhel të veçantë që përmirëson përçueshmëri.

Përgatitja për ultrazërit legenit


Nëse pacienti për ultratinguj transabdominal, atëherë një orë para procedurës ajo duhet të pini rreth 1 litër ujë për të mbushur fshikëz. Urinës plotë ju lejon të merrni një tablo më të qartë si shtyn zorrët mbushur me ajër, i cili parandalon përhapjen e valëve tejzanor. Në raste urgjente, fshikëza është e mbushur me anë të një kateteri. Pajisjet më moderne lejon të marrin në konsideratë organet e legenit të grave pa përmbajtje. Gjithashtu, disa ditë para studimit rekomanduar për të heqin dorë nga ushqimet që rrisin prodhimin e gazit në zorrë, dhe menjëherë para se të procedurës për të derdhur.

Ultratinguj Transvaginal legenit zakonisht bëjë pa përgatitje. E vetmja gjë që është e nevojshme të pacientit në këtë rast është fshikëz bosh dhe zorrët.

Shpjegimi ultratinguj legenit


Sipas rezultateve të konkluzioneve me ultratinguj për gjendjen e sistemit urogjenital. Kjo merr parasysh ditën e ciklit menstrual dhe ankesat e pacientit.
Prandaj, vendimi i grave të shëndetshme të moshës riprodhuese, duket si ky:

  • Mitër. Refuzuar anteriorly, konturet e saj janë të qetë, të qartë, duke treguar një mungesë të fibroids ose tumoreve. Muret Echogenicity homogjene. Trashësia dhe struktura e mukozës ndryshon në varësi të moshës së gruas dhe ciklit menstrual. Në mënyrë tipike, trashësia e endometrium arrin maksimumin pas ovulacionit dhe refuzuar gjatë menstruacioneve. Struktura e mitrës duhet të jenë uniforme, përndryshe ne mund të supozojmë endometritis.

  • Qafën e mitrës. Gjatësia e mitrës - vlera treguese, normalisht ajo është rreth 40 mm. Diametri i kanalit duhet të jetë 2-3 mm echostructure - homogjene.

  • Të vezoreve. Për shkak të rritje follicles ovarian konturet pabarabartë, por gjithmonë e qartë, echostructure - uniforme. Gjerësia, gjatësia dhe trashësia e appendage shëndetshme është 25 mm, 30 mm dhe 15 mm respektivisht. Normalisht, në thellësinë e njërit prej tyre mund të gjenden: një gjëndër e madhe dominuese në të cilën veza maturohet, dhe një ato pak të vogla.