FSH ulur

Nëse gratë apo burrat reduktuar nivelet e FSH hormonit, ata duhet të shqetësohen për shëndetin e tyre seksual. Low FSH shpesh flet për varfëri, impotencë, ngadalësuar zhvillimin seksual tek fëmijët apo organet gjenitale atrofi në të rriturit.
Reduktuar nivelet e këtij hormoni zakonisht shkaktohet nga:

 • trashje;

 • vezoret polycystic (në femra);

 • Shkelja e hipotalamusi (grave);

 • pamjaftueshmëri hipofizës (në meshkuj).


 • Kështu në të dy gjinitë një rënie në epsh, reduktimin e rritjes flokët e aksesorëve të trupit-veshur, dukuri e shpeshtë e rrudhave.

  Nivelet e ulëta të FSH në gratë


  Gjatë ciklit menstrual, niveli i FSH hormoni është vazhdimisht në ndryshim.

 • Para ovulacionit nivel normal është 28-11 mars DKA / litër gjak.

 • Gjatë ovulimit - 58-21.

 • Pas saj nivel është reduktuar në minimum - 12-9 për litër e mjaltit.


 • FSH ulët në gratë shoqërohet nga simptomat e mëposhtme:

 • Shuma e varfër e shkarkimit gjatë menstruacioneve;

 • mungesa e ovulacionit;

 • paaftësia për të krijoj;

 • duke zvogëluar sasinë e gjirit dhe të organeve femra (atrofi).


 • FSH ulët në meshkuj


  Nëse nivelet e hormoneve FSH njeriu më poshtë normale, rrit rrezikun e dobësisë dhe atrofi testicular, dhe mund të jetë një mungesë e spermës.
  Për meshkujt, tregues FSH në kufirin e poshtëm të normale - DKA 137 për litër të gjakut.

  Si për të rritur FSH?


  Jo vetë-ndihmë nuk është mjete efektive popullore nuk janë. Me ulët FSH vetmi opsion - për të parë një mjek (gjinekolog, endokrinolog, riprodhues), të cilat përshkruajnë trajtim të duhur të hormoneve për qëllim kryesisht në luftën kundër duke shkaktuar një rënie në FSH shkakton.