Breast ultratinguj - standarde

Ultratinguj të gjirit - një procedurë e thjeshtë dhe pa dhimbje, e cila e lejon atë për të zbuluar anomalitë në strukturën dhe pamjen e tumoreve të llojeve të ndryshme. Të gjitha gratë e moshës riprodhuese dhe veçanërisht ata që kanë rritur moment historik 30-vjeçar, kështu që është e rekomanduar ekzaminuar një herë në vit.

Shpjegimi ultratinguj gjiritUltratinguj e gjirit - një metodë mjaft informativ për përcaktimin e strukturës morfologjike e gjirit. Siç e dini, esenca e tij qëndron në reflektimin e sinjaleve të lartë tejzanor me të cilën tregon dhe dallojnë të gjithë arsimin e mundshme.

Në përgjithësi, me ultratinguj gjirit kryhet në fillim të ciklit menstrual, besohet se gjatë kësaj periudhe të gjirit më pak të ndjeshëm ndaj efekteve të hormoneve seksuale. Më shumë se çdo marrëveshje të tjera përgatitore për provimin është e nevojshme.
Shpjegimi i të dhënave dhe të prodhimit të rezultateve të ultrazërit shigjetat gjirit mammologist.
Normë është, në qoftë se në gji janë gjetur anomalitë ultratinguj. Megjithatë, një rritje zhgënjyes trend në incidencën e sistemin riprodhues të femrës çon në një probabilitet të madh për të përcaktuar:


  • forma të ndryshme të mastitë;

  • Inflamacioni i gjirit dhe abscese;

  • cysts dhe fibroadenoma.


  • Devijimi ekstreme nga norma mund të jetë një kanceri i gjirit zbulohet në ultrazërit. Dhe raste të tilla nuk janë të rralla, sepse pothuajse të gjitha tumoret në gji, duke përfshirë kancerin, nuk mund të jetë e gjatë e manifestimeve klinike dhe përcaktohet vetëm në ultrazërit.
    Veçanërisht rekomandohet të mos shtyjë shqyrtimin e grave që festojnë dhimbjen në prekje e tij e vulë gjoks, ndryshimet e jashtme të lëkurës dhe lëvizshmërisë. Për diagnozën e duhur në kohë të rrit shanset e një shërim të plotë.