Hormoni ngritur në gratë - shkaqet

Arsyet për nivelet në rritje të Hormoni në gratë është ndryshimet fiziologjike në trup ose në kushte patologjike.

Rritja e fiziologjike në nivele Hormoni


Le të më shumë pse u rrit Hormoni në gratë, dhe çfarë ndryshimesh mund të jetë për shkak. Rritja fiziologjik Hormoni tipike gjatë gjumit. Brenda një ore pas zgjimit nivelit të hormoneve gradualisht zvogëlohet në vlerat normale. Rritja e mundur të moderuar në nivelin e hormoneve pas ngrënies përmbajnë shumë proteina, dhe gjatë situatave stresuese. Është e njohur se një sekrecion i fuqishëm nxitës Hormoni dhe sekretim të kenë marrëdhënie seksuale. Arsyet për të rritur nivelet e Hormoni fiziologjike në gratë përfshijnë shtatzënisë dhe laktacionit.

Rritja nivelet e Hormoni si një simptomë të sëmundjes
Hormoni ngritur patologjikisht në gjak zakonisht shkakton parregullsi menstruale dhe madje të çon në pamundësinë për të konceptoj. Kështu ka shkarkimit të vogla menstrual. Përveç uljes tipike në dëshirën seksuale. Gjatë ekspozimit të zgjatur ndaj shfaqjes hyperprolactinemia vërejtur e cysts në gji dhe zhvillimin e mastitit.
Siç mund ta shikoni, simptomat e kësaj gjendje nuk janë të padëmshme. Pra, para se të filloni trajtim nevojë të kuptoj se pse Hormoni ngritur në gratë, sepse kjo është e rëndësishme për të eliminuar shkakun e kësaj gjendje.

Me të shkaktojë kushte patologjike nivelet e larta Hormoni në gratë mund të jenë sëmundjet e mëposhtme:

  • Tumoret e hipofizës dhe hipotalamusi, i shoqëruar me rritjen e sekretimit të Hormoni. Shansi i një prolactinoma izoluar dhe tumori prodhon një numër të lartë të hormoneve të shumta.

  • Humbja e hypothalamus tuberkulozit, sarkoidosis, dhe trupin rrezatim.

  • Reduktimi formimin e hormoneve tiroide.

  • Dështimi i polycystic ovarian kur ka hormonet bilancit.

  • Sëmundje të mëlçisë, dështimi kronik të mëlçisë. Prania e hyperprolactinemia duhur në këtë rast një shkelje e hormoneve metabolike.

  • Sëmundjet e veshkave gjëndra, e cila çon në rritjen e sekretimit të androgens dhe mosbalancim pasojë Hormoni.

  • Prodhimit ektopike hormon. Për shembull, një tumor në qelizat atipike sistemit bronkopneumonare në gjendje për të prodhuar hormonet.

  • Duke marrë drogë të caktuara të tilla si antipsychotics, qetësuesit, ilaqet kundër depresionit, drogës kombinuar estrogjenit-progestin dhe të tjerët.

  • Në disa raste, diabetit në gratë është e shoqëruar nga nivelet në rritje të Hormoni.