Trichomonas në egra

Trichomoniasis - një sëmundje mjaft e keqe infektive që transmetohet me anë të marrëdhënieve seksuale të pambrojtura me një partner të infektuar. Shkaku i kësaj sëmundjeje është një patogjen - Trichomonas vaginale. Megjithatë, duke pasur parasysh klinikën e madhe dhe diagnoza të thjeshtë, diagnoza mjaft shpejt. Tjetra, ne përshkruajnë në detaje se si për të zbuluar Trichomonas në egra.


Analiza laboratorike në Trichomonas
Në ankesë tek gjinekologu e pacientit me ankesat tipike, ai me siguri do të shpifjeve në florën e vaginës, uretrës dhe mitrës. Para se të marrë Biomaterial me organet gjenitale femërore nuk duhet të urinojë për 2 orë dhe të paktën 24 orë për të abstenojnë nga seksi.

Rezulton Laboratori shpifjeve amtare e konsiderojnë duke përdorur një mikroskop ose njollë atë duke Gram (metilen blu). Shpifjeve trichomoniasis mund të pikturuar në Romanovsky-Himze pastaj të shihet nën mikroskop Trichomonas flagella dhe undulyruyuschaya membrana. Kjo metodë diagnostike edhe pse është më e lirë, por edhe më pak i besueshëm (probabiliteti i zbulimit në një Trichomonas shpifjeve është nga 33% në 80%). Informimi i kësaj metode varet nga faktorët e mëposhtëm: numri i agjentëve, gjendjen e imunitetit lokale të trajtimit dhe profesionalizmin e laboratorit.Analizat e trichomoniasis në gratë
Metoda diagnostike Kultura (mbjellëse materialin për mediat e kulturës për të zbuluar rritjen Trichomonas e koloni) janë përdorur shumë rrallë, pasi ajo kërkon shumë kohë.
Aktualisht, ka disa metoda të diagnostikimit Trichomonas vыsokodostovernыe. Këto studime përfshijnë reaksion zinxhir polimeraza. Ai është më i besueshëm i të gjitha metodave ekzistuese (mund të konfirmojë praninë e trichomoniasis rezultatet negative edhe kur teste të tjera). Fragmentet e ADN Trichomonas zbulojnë përmbajtjen e kanalit cervikal.

ELISA (ELISA) përdoret në diagnozën e rralle atë informative rreth 80%. Rol të rëndësishëm në përmbajtjen e informacionit të metodës luan një laborator profesional.


Kështu, ne kemi ekzaminuar të gjitha metodat ekzistuese të diagnozës së trichomoniasis në femra. Shpesh, i mbledhur ankesat, historinë e sëmundjes dhe të marrë rezultatet e testit, mjeku mund të bëjë diagnozën e duhur dhe trajtim. Në disa raste, drejtuar për të verifikuar diagnostifikim diagnoza PCR.