Ultratinguj në Gjinekologji

Ultratingull ose me ultratinguj - një metodë moderne të ekzaminimit të organeve të brendshme. Kjo i lejon më të sakta se sa metoda të tjera për të diagnostikuar. Veçanërisht e rëndësishme në ultrazërit gjinekologjisë, sepse në shumë raste është e pamundur për të përcaktuar statusin e organeve gjenitale metodat konvencionale. Për shembull, me ultratinguj lejon adoleshencë për të zbuluar herët e shumë sëmundjeve.

Kjo metodë hulumtimi është përdorur për mbi 30 vjet. Ai u bë popullor në të gjithë botën, jo vetëm në mesin e mjekëve, por edhe për pacientët.


Pro Ultrazërit në Obstetrike dhe Gjinekologji
 • Kjo metodë ju lejon të diagnostikuar saktë dhe të zbulojë sëmundjet në një fazë të hershme, pa inspektimet shtesë dhe testet.

 • Kjo është një procedurë pa dhimbje dhe sjellja e saj nuk kërkon trajnim të veçantë dhe qëndrim në spital.

 • Ultratinguj ka contraindications, pasi ajo është plotësisht i pafajshëm për të gjitha indet e gjalla.

 • Pas hetimeve nuk është e nevojshme të presë gjatë për rezultatet, si ato menjëherë shfaqen në ekran. • Çfarë është Ultrasonografia thelbi?

  Efektiviteti i kësaj metode është i bazuar në karakteristikat e valëve të shëndoshë kalojnë nëpër indet pa shkaktuar dëm atyre. Reflektimi organet e ndryshme, valët tejzanor transmetuara përmes sensor, kërcej prapa, dhe një sinjal është transmetuar në monitor. Dendësia e ndryshme të organeve, indeve inflamacion të shëndetshme dhe të ndryshuar dhe tumoreve, lejon kohë për të përcaktuar praninë e sëmundjes.

  Çfarë duhet të bëhet ultratinguj në gjinekologjisë?  Mjeku në analizën e imazhit të monitoruar vlerëson madhësinë e organeve gjenitale femërore, formës dhe vendndodhjen e tyre. Përshkruan vendndodhjen dhe strukturën e nyjeve, mbështjelljes dhe tumoret.


 • Ultratinguj për të vlerësuar në mitër dhe shtetit endometrium e sipërfaqes së brendshme të trupit.

 • Vezoret e studimit mund të përcaktojë jo vetëm madhësinë, por edhe praninë e njësisë folikulare, dhe kontrollin e ripening gjëndër.

 • Ju kur ultratinguj shtatzënisë së mitrës lejon të monitoruar saktësinë e fetusit dhe shtetit placenta në fazat e hershme të zhvillimit apo patologji për të zbuluar sëmundje të trashëgueshme.
 • Diagnoza nga ultrazërit

  Ultratinguj ndihmon zbuluar në gratë:

 • mitrës dhe vezoreve hypoplastic;

 • endometriosis dhe prania e inflamacionit;

 • normale dhe shtatzënia ektopike;

 • prania e cysts dhe tumoret e fibroids mitrës;

 • Patologjia e fetusit dhe të ndryshme të lëndimeve, të tilla si sindromi Daun apo hypoplasia të. • Llojet e ultrazërit në Gjinekologji  Ky hulumtim është kryer në mënyra të ndryshme: diagnoza transabdominal është nëpërmjet peritoneum, dhe ekzaminimet Transvaginal më të sakta, pasi një sensor është furnizuar përmes vaginës pranë mitrës. Përveç kësaj ka ndjekur lloje të ultrazërit: • Metrics folikulare ju lejon të monitoruar maturimin e follicles në vezore e grave;

 • эhohysterosalpynhohskopyya zbulon pengimin tubave në ultrazërit;

 • Metoda Shtatzënia Doppler është përdorur për të vlerësuar karakteristikat e fluksit të gjakut në placentë;

 • Përveç kësaj, në vitet e fundit të bëhet një ultratingull popullor tre-dimensional, i cili lejon një diagnozë më të saktë. • Kur të bëni me ultratinguj në gjinekologji, rezultatet janë më të sakta? Hulumtimi i kryer në 5-6 cikël ditor. Procedurat duhet të zbrazët zorrë. Dhe studimet e barkut duhet të kryhet me fshikëz të plotësuara. Disa gra të interesuar në ku dhe kur ta bëni ultratinguj në gjinekologji. Është e rekomanduar për të kryer hulumtime çdo vit, madje edhe në mungesë të dhimbjes dhe simptomave të tjera të pakëndshme. Procedura e detyrueshme gjatë shtatzënisë në 1222 dhe 32 javësh.