Hormoni ngritur - çfarë do të thotë

Hormoni Femër hormon është sintetizohet kryesisht në Hipofiza, por një sasi e vogël e saj është formuar edhe në endometrium mitrës. Shumë gra e parë të dhënë gjak për të hormoneve, të kërkoni këtë pyetje: "Cili është përgjegjës dhe çfarë Hormoni në trupin e gruas?".
Është ky hormon stimulon procesin e rritjes dhe zhvillimit normal të gjëndrrat e qumështit, dhe shkakton tajitje e qumështit pas shtatzënisë. Përveç kësaj Hormoni i përfshirë edhe në rregullimin e bilancit me ujë kripë, reduktimin sekretim të ujit nga trupi.

Hormoni ngritur
Nëse përqendrimi analiza Hormoni i kalon 530 DKA / l - kjo do të thotë se ai ngriti. Kjo situatë shpesh mund të ndodhë kur:

 • Sindromi galactorrhea;

 • Sindromi amenorrhea;

 • mosfunksionim hipofizës;

 • pamjaftueshmëri renale;

 • Hypothyroidism;

 • cerozë e mëlçisë;

 • sëmundjet autoimune (goiter toksike, artrit rheumatoid).


 • Përveç këtyre sëmundjeve të rritur nivelet e Hormoni mund të shkaktojë aplikimin e drogave të ndryshme.

  Rritja nivelet e Hormoni gjithashtu vë në dukje gjatë shtatzënisë, ose më 8 javë kur trupi fillon të zgjeruara sintezën e estrogjenit. Përqendrimi maksimal i Hormoni është zakonisht në 23-25 ​​javë të shtatzënisë aktuale.
  Kushti ngritur përherë nivelet e Hormoni në gjak quhet e hyperprolactinemia. Ajo tregon seksi ndryshme gjëndra mosfunksionim si femra dhe meshkuj. Kjo është arsyeja pse nivelet e larta të Hormoni i jep një ndikim të keq në të shfaqjes së shtatzënisë.
  Trajtim

  Gratë që së pari të konfrontuar me faktin se Hormoni e gjakut në rritje, nuk e di se çfarë të bëni. Gjëja e parë në rezultatet e analizave të tyre duhet të kontaktoni mjekun i cili është duke analizuar të gjitha detajet e gjendjen tuaj dhe karakteristikat e organizmit, përshkruajnë trajtim të duhur.
  Në thelb, trajtimi i rritur Hormoni përdorur drogë nga grupi antohonystov receptorët dopamine (Dostyneks, Norprolak). Procesi i trajtimit të kësaj gjendje grua shumë e gjatë dhe mund të zgjasë deri në gjashtë muaj ose më shumë. Çdo gjë varet nga gruaja.

  Kështu, nivelet e larta të Hormoni mund të jetë një shenjë e shumë patologjive në trupin e femrës, për të përcaktuar se cila është e nevojshme për të kryer një ekzaminim të gjatë dhe të plotë mjekësor.