Rritja e testosterone në gratë - Simptomat

Testosterone është zakonisht i lidhur me një hormoneve thjesht mashkull, është e lidhur me të drejtë me guxim. Niveli i lartë i njeriut - është normale, por është rritur testosterone në gratë, simptomat nga të cilat mund të shkaktojnë një numër të problemeve duhet të inkurajojë gratë që do të shfaqen, të dizajnuara për hormonet pastra.

Testosterone të lartë në gratë - Simptomat


Prodhuar testosterone në trupin e femrës dy organe - gjëndra veshkave dhe vezoret. Testosterone tepërt në gratë, simptoma të cilat nganjëherë mjaft e keqe, mund të çojnë në balancimin hormonal.


 • Kjo mund të manifestohet në formën e rritjes së flokëve në vende të pazakonshme të trupit femër apo anasjelltas - shprehjes burrështe mbi kokë tullaci.

 • Cikli shkelje, puçrra fytyre, trashje - gjithashtu mund të jenë simptoma të testosterone tepërt në femra.


 • Arsyet për rritjen e testosterone
  Testosterone tepërt në gratë nëse simptomat në mënyrë të qartë tregojnë këtë, dhe konfirmon analiza mund të jetë një numër arsyesh. Gjej problemi mund vetëm mjeku. Kjo mund të jetë një shkelje e organeve përgjegjëse për prodhimin e testosteronit - vezore dhe gjëndra veshkave dhe hipofizës mosfunksionim ose fibroids në mitër.

  Përshtatja rritur testosterone në gratë
  Mjekimi zakonisht konsiston në marrjen e drogës që reduktojnë nivelin e hormoneve. Në rastin e tumoreve mjeku vendos heqjen e tyre kirurgjikale.
  Rritja e testosterone në gratë, simptomat e së cilës shfaqen në formën e trashje është trajtuar emërimin e një dietë të veçantë. Elementet kryesore të të ushqyerit është fruta, qumësht dhe produktet e qumështit, si dhe disa concoctions të bimëve.