Rritja Hormoni - Shkaqet

Hormoni hormon i referohet hormon femra prodhuar në gjëndrra e hipofizës direkt. Ai përgatit zemrat për gji gratë pas lindjes sigurt, stimulimin e procesit të prodhimit të qumështit. Gjithashtu, ky hormon është i përfshirë në mënyrë aktive në ciklin menstrual të gruas, duke ndikuar në ovulacionit.
Pse te rritet Hormoni në trup?
Arsyet pse Hormoni në trup në gratë mund të përmirësohet grup. Është shumë e rëndësishme për të saktë dhe menjëherë vendosi njerin prej tyre që çoi në një rritje të përqendrimit të saj në gjak.

Rritja nivelet e Hormoni në mjekësi quhet hyperprolactinemia. Në mënyrë tipike, ndryshimi përqendrimet e hormoneve grua mëson nëpërmjet ciklit menstrual.
Në mënyrë që të identifikohen arsyet kryesore për nivelin e lartë të Hormoni në gratë, duhet thënë se kjo hyperprolactinemia mund të jetë 2 llojesh: patologjike dhe fiziologjike.
Si emri nënkupton, rezultatet e para nga zhvillimin e patologjisë në femra. Arsyet që Hormoni hormon është ngritur në këtë rast janë:


  • sëmundje të sistemit hipofizës - inflamacion të trurit kist e meninges (meningioma), dhe të tjerët;

  • proceset patologjike në hypothalamus: sarkoidosis, ekspozimit rrezatimit, hermynoma;

  • Sëmundje të tjera: cerozë mëlçisë, tumor.


  • Në hyperprolactinemia fiziologjik, arsyet pse Hormoni lartë në gratë, ka shtete të trupit, e cila në asnjë mënyrë nuk e sëmundjeve të lidhura. Këto përfshijnë:

  • ushqyerjen me gji një fëmijë (të dhënit gji);

  • Aktiviteti i rregullt fizik;

  • kequshqyerja (dietë);

  • situata të vështira.


  • Kështu, shkakton përqendrim në rritje të Hormoni në gjakun e shumë gra, dhe kur ajo është për shkak të proceseve patologjike në trup, vetëm një mjek mund të zbulojë shkakun e vërtetë të kësaj gjendje.