Rritja e progesterone - Simptomat

Progesterone hormon, pavarësisht nga fakti se të pranishëm në të dy gjinitë, shihet gjithnjë si një femër, ashtu si i lidhur ngushtë me shtatzëninë. Ai është përgjegjës për një fazë të dytë të verdhë të ciklit menstrual të gruas. Trupi i verdhë dhe është element që fillon për të sintetizuar këtë hormon pas ovulacionit. Treguesit bien pas kalimit në fazën e dytë menstrual dhe të rritet me ardhjen e saj. Në hormon ndikon në fazën e ciklit, gjendjen e shtatzanisë dhe mund të ndikojnë dhe të moshës.

Rritja e progesterone - Simptomat


Simptomet e rritur progesterone në gratë zakonisht ndodhin gjatë shtatzënisë. Nëse shtatzënia është e përjashtuar, është e nevojshme të marrin në konsideratë opsione të tilla si përçarje e gjëndra veshkave, vezoreve. Simptomat kryesore:

 • Abuzimi cikli;

 • fytyre;

 • rritur flokët në fytyrë dhe trup.


 • Sëmundjet në të cilat nuk janë të progesterone lartë, dhe simptomat e tyre


  Nivele të larta të progesterone, simptomat e së cilës janë vërejtur në gratë mund të jetë për shkak të Korpus luteum kist. Zakonisht, ky kist prodhon hormone, dhe mund të shkaktojë gjakderdhje dhe çrregullime të ciklit. Kjo kist është e rrezikshme për shkak se ajo mund të ndodhë marramendës ose shtrembërimin e këmbëve të saj. Zakonisht Korpus luteum kist të hiqet nga operacioni.

  Zhvillimi i fetusit të pasakta ose tumor të ndryshme ovarian mund të çojë në rritjen e progesterone, simptome ata respektivisht ndryshojnë në këto raste.

  Nivelet e larta progesterone në meshkuj - simptomat


  Për progesterone takohen testiseve në meshkuj, ose më mirë, fshikëzat seminale në to. Rritja e saj mund të provokojë tumoreve testicular, sëmundje të veshkave. Burrat Progesterone kryesisht përgjegjëse për gjendjen e tij emocionale. Kjo gjithashtu stabilizon testosterone hormon. Kryesisht parandalon plakjen e parakohshme trupin mashkullor.

  Rritja në nivelet e gjakut të këtij hormoni duhet të jetë shkak për shqyrtim serioz në të dy gjinitë.