Mungesa e progesterone

Progesterone - një hormon femra seksi që është prodhuar në mënyrë aktive luteum dhe gjëndër veshkave kryesisht në fazën e dytë të ciklit menstrual. Për grua që është duke planifikuar një shtatzëni, është e rëndësishme për të përcaktuar mangësi progesterone, pasi ky hormon është përgjegjës për përgatitjen e trupit për të krijoj dhe të mbajnë shtatzënisë. Përveç kësaj mangësi progesterone mund të ketë pasoja të tjera manifestime të tilla të dhimbshme e PMS, Endometrioza zhvillimit dhe kancerit endometrial dhe kancerin e gjirit.
Në nivele normale të progesterone ndikuar nga shumë faktorë: gra në moshë, menopauza, shtatzënia, kontraceptivëve oral, më shumë ndikim në përqendrimin e hormoneve parashikon fazë të ciklit menstrual. Kështu, gratë e moshës riprodhuese vlerave progesterone normale që variojnë 032-223 në të parë - faza folikulare, mund të arrijnë 048-941 në kohën e ovulacionit dhe Luteal përgjegjës 699-5.663 - në fazën e fundit të ciklit menstrual. Përqendrimet njësi e hormonit - nmol / L

Nivele të konsiderueshme të ndryshme progesterone normale gjatë shtatzënisë.

Simptomat tipike të mangësi progesterone në gratëNë shumicën e rasteve, mungesa e hormoneve progesterone në një grua mund të vëreni simptomat në vijim:

 • mungesa e ovulacionit, infertilitetit;

 • miscarriages në shtatzëninë e hershme;

 • formimi i vulave dhe çrregullimeve të tjera strukturore në gjëndrrat e qumështit, dhimbjen e tyre dhe ënjtje;

 • menstruale parregullsi, PMS theksuara (dhimbje koke, gjendje e sëmurë, nervozizëm, shtim në peshë);

 • gjakderdhje të etiologji të panjohur.


 • Të gjitha mangësi shenja progesterone mund të shfaqet në formë të butë, për të vënë diagnoza përfundimtare duhet të testohen. Në mënyrë tipike, shpesh rezulton se mungesa e progesterone është përcaktuar në trajtimin e sëmundjeve oportuniste, ku pacientët ankohen e menstruacioneve të zgjatur dhe të dhimbshme, ose mungesa e tij, probleme konceptues.
  Gratë që janë planifikuar shtatzënisë dhe monitoruar ndryshimet në temperaturën e trupit basal, mungesa e progesterone nuk festojnë lartësi e tij në fazën e dytë të ciklit.


  Mungesa e progesterone në gratë me shtatzëni - simptomat dhe shkaqet  Paraqet një mangësi të veçantë rreziku progesterone gjatë shtatzënisë, pasi ajo shpesh shkakton ndërprerje në fazat e hershme dhe mund të tregojë proceset patologjike të tilla si:

 • çrregullime funksionale e korpus luteum ose në një datë të mëvonshme - placenta;

 • pamjaftueshmëri renale;

 • Sëmundjet infektive dhe inflamatore;

 • kanceri;

 • frenim i rritjes intrauterine;

 • zgjatja e rëndësishme e shtatzënisë.


 • Në qoftë se simptomat e mangësi progesterone gjatë shtatzënisë ishin deri në 16-20 javë dhe frika u konfirmuan testet përkatëse, ndërsa pacienti është përshkruar përgatitjet veçanta.

  Si për të rritur progesterone?  Nga të gjitha më lart, kemi gjetur pasojat e mungesës së progesterone. Tani le të flasim rreth asaj se si për të rritur përqendrimin e hormoneve në femra.
  Së pari, ka nevojë të jetë e mundur që të kufizojë stresin, të sigurojë një dietë të plotë me shumë kolesterolit (mish, vezë, produkte qumështi, dhe yndyrna shtazore perime).

  Një mënyrë e shpejtë dhe efektive për të rritur progesterone - një drogë hormon që domosdoshmërisht të përshkruara nga mjeku në rrezik për abort. Ju gjithashtu nuk mund të injorojë mjetet e popullit.