Norma e hCG jo-shtatzënë

HCG, ose Gonadotropin chorionic tepër njerëzore, një hormon i veçantë proteina të prodhuara nga predha embrionit njerëzor në të gjitha fazat e shtatzanisë. Detyra e saj kryesore është për të ruajtur pamjen e shtatzënisë dhe periudhës së bllokuar. Nëse rregullat hemotest hCG tregoi rritje të saj, ajo është shenjë e hershme e fekondimit të ri. Po në lidhje me rastin e hCG janë ata të cilët nuk janë në pozitë interesante?

Për këto standarde shënuesve tumor hCG duhet të merrni referime gjinekolog të dorëzohet analiza relevante, që ju doni të flisni për të gjitha drogat e marra. Kjo është për shkak se disa ilaçe mund të shtrembërojnë rezultatet e testimit. Analiza të veçanta trajnimi nuk është e nevojshme, vetëm duhet të kalojë atë në mëngjes dhe në një stomak bosh.


Çfarë është më shumë normë hCG shtatzënisë jashtë shtetit?


Kjo mund të jetë për shkak të disa faktorëve, përkatësisht:


  • disa ditë para se të vënë gruan e analizës ka pasur një abort;

  • është një plotësim me si pjese e nje version artificial "" hormonit;

  • Test përgjigjur disa substancave nga trupi;

  • HCG është prodhuar nga gjëndrra e hipofizës;

  • ka tumoret që shtrembërojnë hCG normale në jo shtatzënë.  • Përmirësimi i performancës së hCG në ata të cilët janë duke u përgatitur për të bërë një nënë, mund të jetë një shenjë shumë e keqe. Edhe më alarmuese konsiderohen treguesit dhe arsyet hCG më poshtë normale, e cila mund të jetë për shkak të zhvillimit të dëmtuar e fetusit në mitër apo shtatzënisë ektopike.


    Testi i gjakut normale për hCG në gratë dhe burrat jo shtatzëna duhet të shkojnë nga 0 deri në 5. Megjithatë, duhet të theksohet se analiza duhet të konfirmohet në lloje të tjera të hulumtimit dhe konsultimit shterues e mjekëve.