Enhanced 17-OH-progesterone - shkaqet

Veshkave gjëndra prodhojnë 17 - Oh - progesterone, e cila në gratë është përgjegjës për rregullimin hormonal të ciklit menstrual. Niveli i saj mbetet konstante dhe ndryshimet mbi ciklin është i ulët në rritjen e ovulacionit dhe mbetet i lartë në gjysmën e dytë të ciklit. Nëse shtatzënia nuk ndodh, atëherë fillimi i ciklit nivelin e ardhshëm të 17-oh-progesterone bie.

Arsyet rritur 17-oh progesteroneShtatzënia - është një nga arsyet pse u rritën 17-oh-progesterone. Pas fekondimit dhe implantimin niveli i këtij hormoni fillon të rritet.

Nëse shtatzënia nuk ka, atëherë ka arsye të tjera pse 17-oh-progesterone rritur, këto përfshijnë sëmundje të tilla si tumoret e vezoreve ose gjëndra veshkave, hyperplasia kongjenitale veshkave.

Simptomat rritur 17-oh progesteroneNiveli normal i 17-OH progesterone:

 • burra 02-23 ng / ml;

 • gratë në fazën e parë të ciklit të 02-12 ng / ml;

 • dytë - 10-45 ng / ml;

 • Shtatzënia 20-120 ng / ml • Dyshuar për ngritjen e 17-oh-progesterone në gratë mund të jetë paraqitja e rritjes së flokëve të tepërta në trup dhe përpunimit të tyre. Rritja nivelet e hormoneve të çon në periudha të parregullt në gratë apo amenorrhea plotë. Gjithashtu rritet 17-OH-progesteron shkakton probleme të organeve dhe sistemeve të tjera:


 • rritje e sheqerit në gjak;

 • ka probleme të lëkurës dhe puçrra fytyre;

 • rritur presionin e gjakut dhe kolesterolin;

 • ka ndërprerje në zemrat e gruas në çdo moshë. • Rritja trajtim 17-OH progesterone  Për të korrigjuar hormon rritje pas përcaktimit të nivelit të saj në gjak përshkruajnë hormonet (prednisolon, dexamethasone). Kursi i trajtimit zgjat gjashtë muaj, të anulojë trajtim nuk mund të mbahen në mënyrë dramatike: doza e hormoneve gjithmonë korrigjon mjekun.