Në atë të kalojë ditë Hormoni

Para se ju e dini në cilën orë duket Hormoni, analizuar se çfarë përbën këtë hormon. Hormoni është prodhuar nga qelizat e hipofizës. Në njerëz, hormon i prodhuar disa forma dhe një prej tyre aktive. Është kjo formë është përcaktuar nga pjesa më e madhe e hormoneve.

Kur keni nevojë për t'u testuar në Hormoni?


Ne e dimë se për rezultat më të besueshme e hormoneve seksuale duhet të testohen në ditë të caktuara të ciklit menstrual. Por atë ditë që do të testohen për Hormoni ndryshim themelor atje. Në mënyrë tipike, Hormoni hormon në gjak duhet të jetë në të njëjtën ciklin ditë, dhe teste të tjera të nevojshme. Interpretuar më tej një rezultat, krahasuar me nivele normale në një cikël periudhë të caktuar. Saktësia e rezultat rritet nëse Hormoni ulen në 5-7 ditë të ciklit menstrual. Gjithashtu Hormoni duket në 18-22 ciklin e ditës dhe gjatë shtatzënisë.

Rritja më e madhe është vërejtur hormoneve gjatë shtatzënisë. Karakterizuar nga një rritje graduale në Hormoni, duke filluar me javën e tetë, dhe kulmin maksimal vërejtur në tremujorin e tretë. Megjithatë, vetëm pak para lindjes nivelet e hormoneve ulur pak. Dhe rritja e ardhshme pik regjistruar gjatë laktacionit. Që kjo është hormon ndikon në procesin e laktacionit.

Përgatitja për analiza për të përcaktuar nivelin e Hormoni


Disa ditë më parë, kur Hormoni duket e nevojshme që të respektojnë rregullat e caktuara. Kjo do të merrni rezultate më të besueshme. Kështu, rekomandimet të cilat duhet t'i përmbahen kur të marrë Hormoni janë paraqitur më poshtë:


  • Abstenojnë nga seksi.

  • Nëse është e mundur, për të shmangur situata të vështira dhe veprimtarinë e tepruar fizik.

  • Hani më pak të ëmbël apo të zgjedhin nga pastë para analizës.

  • Hormoni i gjakut për të marrë më të mirë, kur kaloi të paktën tre orë gjumë. Kjo është për shkak të faktit se niveli i këtij hormoni tenton të rritet gjatë gjumit.

  • Analiza e mostrave të gjakut është kryer në një stomak bosh.

  • Para analizës nuk mund të pi duhan dhe pini alkool.


  • Veçanërisht, masazh apo prekje e gjirit do të stimulojë sintezën Hormoni. Në këtë drejtim, ne nuk duhet të mbajë manipulim të tillë para studimit.

    Nivelet e hormoneve Njësitë normë ndryshojnë në klinika të ndryshme. Prandaj, për të interpretuar rezultatet, është e nevojshme në bazë të standardeve të propozuara laboratorike.