Mamografia dhe me ultratinguj gjirit

Ashtu si shumica e sëmundjeve, kancerin e gjirit më të lehtë për të trajtuar, nëse zbulohet herët atë. Por kjo është vetëm e vështirë për të bërë, si zakonisht në këtë kohë është e vështirë për të identifikuar: një grua ndjen asnjë dhimbje ose siklet tjetër. Prandaj është e rëndësishme për të zgjedhur një metodë e diagnostikimit se ai ishte i sigurt për shëndetin e grave dhe në mënyrë efektive të njohur praninë e kancerit në një fazë të hershme. Kohët e fundit, studime të tilla përfshijnë mamografisë dhe gjirit ultratinguj.

Disa gra të gjeni se kjo është e njëjta gjë, dhe ju mund të zgjidhni më të që kalojë inspektimit. Por ata janë të bazuara në metodat e ndryshme të ekzaminimit dhe shpesh japin rezultate të ndryshme. Mamografia Dallimi dhe ultratinguj në faktin se ata janë mbajtur në mosha të ndryshme dhe janë të dy avantazhet dhe disavantazhet. Prandaj, nëse ju dyshoni praninë në tumor, ose ju jeni të shqetësuar në lidhje me dhimbje në gjoks vulën, ju duhet të vizitoni një mjek - mammologist. Vetëm ai mund të caktojë metodën e dëshiruar të diagnozës.


Features mamografia

Ky është një lloj i shqyrtimit X-ray kryer duke përdorur mamografia. Gjëndër qumështit rrezatuara dy herë dhe nga fotot në dy projeksione. Kjo lejon mjeku për të zbuluar praninë e tumoreve, cysts ose mastitë herët. Shumë gra janë të frikësuar për të X-rrezeve, duke besuar se ajo dëmton shëndetin e tyre. Por në fakt, ky dëmtim nuk është më i madh se ai i x-rrezet. Dhe mamografia është kundërindikuar vetëm gjatë shtatzënisë dhe laktacionit.

Kjo metodë e provimit është e nevojshme për të gjitha gratë pas 40 vjetësh. Hulumtimi duhet të bëhet çdo dy vjet.
Gratë duhet të dinë se mamografia ndryshon nga ultrazërit:

 • ajo është efektive në diagnozën e cysts dhe lythat;

 • kjo është metoda e vetme e patologjive hetimeve kanalet e gjëndrrat e qumështit;

 • jep informacion më të mirë në lidhje me grup e kalciumit;

 • jo vetëm për të diagnostikuar ndryshimet në indin e gjirit, por edhe për të përcaktuar natyrën dhe madhësinë e tyre. • Breast ultratinguj

  Por gratë nën 40 vjeç shpesh nuk përshkruajnë një mamogram dhe ultratinguj. Kjo është për shkak të faktit se të rinjtë e indeve është shumë i dendur, dhe X-rrezet nuk mund të sqaroj ato. Prandaj diagnozë tumori është me anë të ultrazërit. Përveç kësaj, besohet se X-rrezatimi mund të shkaktojnë në gratë e reja zhvillojnë kancerin. Një tjetër ndryshim nga mamografia ultratinguj është se gjoks sondazh rrezatimi i pacientit ngjeshur në masë të madhe për të zvogëluar zonën e indeve të rrezatuar, dhe me ultratinguj nuk shkakton ndjenja negative.


  Ultratinguj Përfitimet gjirit


 • Që nga indet e ndryshme kanë të ndryshme që pasqyrojnë valët e zërit, ultrazërit mund të zbulojë praninë e tumoreve në fazat e hershme.

 • Kjo metodë lejon për shqyrtimin e të gjitha përreth indeve të gjirit dhe axillary limfatike nyjet e. Ajo është gjithashtu shumë efektive për gratë me zemrat e mrekullueshme që nuk do të përshtaten në një dritare të mamografia.

 • Ultratingull - mundëson diagnozë të saktë të biopsi ose çaj indeve gjilpërë dhe për të marrë atë në tumor. Kur mamografia është e pamundur për të arritur saktësinë e tillë.

 • Ultratinguj, ndryshe nga X-rrezeve, ai është i sigurt për shëndetin e grave dhe mund të kryhet edhe gjatë shtatzënisë. • Këto dy lloje të anketimit nuk mund të zëvendësojnë njëri-tjetrin. Në të kundërtën, ata janë komplementare dhe janë mbajtur shpesh së bashku për diagnozën. Pra, kur një grua e zgjedh për të bërë atë që është e mirë: ultratinguj gjirit ose mamografisë vepron pakujdesia. Vetëm një mjek mund të përcaktuar se cila metodë është e nevojshme në rastin tuaj.