PCR - siç është

Sot, PCR (polimeraza zinxhir reaksion) - një nga më të informative dhe mënyrën më të saktë për të përcaktuar infeksion në trupin e njeriut. Krahasuar me analiza tjera nuk kufizojë ndjeshmërinë, e cila lejon të identifikuar ADN e nje agjenti infektiv dhe natyra e saj.

PCR - metoda parimiMetoda konsiston në identifikimin dhe komplote shumëfishtë ADN rritje patogjen në materialin biologjik të marra për kërkime. Marrja, diagnoza molekulare nga PCR lehtë mund të deshifroj çdo ADN dhe ARN-së mikroorganizmave. Që secili ka vet detektor saj unik gjenetik se zbulimi i fragmenti identike në një mostër biologjike, fillon procesin e krijimit të një numër të madh të kopjeve. Në këtë drejtim, specifikat e metodës siguron rezultate të sakta, edhe nëse mostra ishin në gjendje të identifikojë vetëm një pjesë e infeksionit të ADN-së.

Përveç diagnozës molekulare nga PCR dhe deshifrim e tij të mëvonshëm përfshin identifikimin e një agjent infektive në periudhën e inkubacionit të sëmundjes kur manifestimet klinike nuk janë në dispozicion.
Kjo është një kusht i rëndësishëm për PCR - një përgatitje paraprake dhe materiale duhur gardh.

PCR - sa të vijë nga?Një nga avantazhet rëndësishme të metodës është konsideruar fakti se hulumtimi i përshtatet material krejtësisht të ndryshme biologjike. Kjo mund të jetë swabs vaginale nga qafën e mitrës apo uretrës, urinë apo gjak. Çdo gjë varet nga patogjen për qëllim dhe habitateve të saj.

Në mënyrë tipike, për të përcaktuar infeksionet seksuale me zgjedhjen PCR të marra nga organet gjenitale për të zbuluar hepatitit C ose HIV është i mostrave të gjakut.
Në çdo rast, mjekët rekomandojnë para dorëzimit të analizës:

  • 1-3 ditë para datës së propozuar të materialeve të mbledhjes së të abstenojnë nga marrëdhëniet seksuale;

  • pak para dorëzimit në asgjë në mëngjes për të ngrënë;

  • Sonte pidmytysya jo sapun antibacterial në mëngjes vetëm ujë, nuk spryntsyuvatysya;

  • 2-3 orë para se analiza duhet të urinojë;

  • ajo është e mirë për të kryer hulumtime menjëherë pas menstruacioneve.  • Është e qartë se PCR - një metodë premtuese dhe të teknologjisë së lartë kërkimore, lehtë për t'u përdorur, dhe gjithashtu ka nivele të larta të ndjeshmërisë. Në mjekësinë praktike, reaksion zinxhir polimeraza përdoren për qëllime shkencore.