Mamografia - kur të bëni

Mamografia - një mënyrë e diagnozës së gjirit të një gruaje që është bërë për të përcaktuar praninë e tumoreve malinje apo parandalimin.

Si mammograms?

Kjo procedurë zhvillohet duke përdorur një X-ray të veçantë pajisjet - mamografia. Kjo është një mundësi për të marrë projektim gjirit bërë në kënd të dëshiruar. Kur bëhet mamografia, gjirit femra është vendosur në mes të bartësve të veçanta të cilat kanë pak shtrydh. Disa modele të pajisjes menjëherë mund të marrin material biologjik për analizë histologjike.Ku mammograms?

Para kalimit të këtij studimi duhet të bisedoni me gjinekologun tuaj ose mammologist mbi temën e ku për të marrë foto. Jo çdo spital shtet krenohet me pajisje moderne nuk mund të thuhet për qendrat private diagnostike. Kështu, kostoja e shërbimeve janë shumë më të larta se klinikën e zakonshme, por rezultati është më i saktë dhe informuese.

Në çfarë moshe bëjë mammograms?

Përcaktimi i saktë i kategorisë së moshës së femrave që janë të nënshtruar hulumtim i tillë nuk ekziston. Kjo është për shkak të rrezikut të kancerit në të gjithë të ndryshëm, si dhe zakonet ose mënyrën e jetesës. Breast e seksit më të drejtë të ri është shumë i dendur dhe elastike, e cila komplikon procedurën dhe bën informacion të plotë. Prandaj, një përkufizim të veçantë të, kur për të bërë një gji mammogram, nuk është atje. Mosha e rekomanduar për të kryer një studim profilaktike është konsideruar të jetë 40 vjeç, por në qoftë se ekziston dyshimi i shfaqjes së kancerit, kjo mund të bëhet në çdo kohë.


Sa shpesh mund të bëj një mamogram?

Për qëllim të hulumtimit të parandalimit është e rekomanduar për të marrë të paktën një herë në vit, duke arritur në 40 grua kaletneho moshave. Pas 50 mammograms duhet të bëhet më shpesh, rreth një herë në vit. Nëse ka një nevojë urgjente për monitorim të vazhdueshëm të zhvillimit të sëmundjes, frekuenca e mamografia rritet në 5 herë në muaj. Ky organ nuk do të ndjehen ngarkesa të forta radiale.

Kur të bëni një mammogram?

Ky studim duhet të bëhet në qoftë se një grua janë në rrezik ose në shënimet shpjeguese të mëposhtme simptomat: • enjtje i gjirit, një rritje anormale e dhimbjes dhe;

 • ndryshojnë në formë biberon, prania e sekrecioneve nga ajo;

 • të nënshkruar në indet e gjirit;

 • Tërheqja ose zgjatje e gjoksit. • Kushtet e mamografia

  Koha më e favorshme, e cila ndihmon rezultati më informativ konsiderohet javën e ardhshme, pas ndërprerjes së menstruacione. Për shkak të faktit se para menstruacioneve shtohet gjirit dhe është e dhimbshme, kjo nuk është e rekomanduar për të kryer hulumtime në këtë interval kohe.


  Mamografia në shtatzëni

  Përdorimi i mamografia në periudhën e shtatzënisë është një nga mënyrat më të sigurta për të vendosur praninë e kancerit apo fazë të kursit. Kjo është për shkak se rrezet e pajisjes nuk shkakton absolutisht asnjë të keqe ndaj fetusit. Megjithatë, informacioni i marrë nga studimi mund të jetë mashtruese, sepse zemrat e një gruaje gjatë shtatzënisë pëson ndryshime të rëndësishme strukturore.

  Mamografia dhe gjirit kanceri

  Ky studim ishte në gjendje për të zbuluar sëmundjen në një fazë të hershme, kur as grua, as mjeku i saj nuk është edhe i vetëdijshëm për praninë e tij dhe aktivitetet destruktive. Pra, pa marrë parasysh se çfarë moshe bëjnë ekspertët rekomandojnë mammograms, është t'i nënshtrohet provimit të rregullt, veçanërisht në qoftë se një histori familjare të kancerit ose ekziston rreziku i tumoreve malinje.