Mamografia - Edukimi

Mamografia - një metodë e shqyrtimit për diagnostikimin e kancerit të gjirit. Ajo mund të zbulojë cysts dhe tumoret që nuk mund të zbulohet me një prekje të thjeshtë. Mamografia zakonisht kryhet përveç studime të tjera gjirit - ultrazërit, thermography.

Indikacionet për mamografia


Një histori e keqe e familjes, dhimbje gjoksi gjatë menstruacioneve, rrit densitetin e gjirit, konsolidimin qendror i natyrës panjohur. Edhe në qoftë se prekje mjeku nuk ka gjetur vula dyshimta, mamografia mund të ndihmojë për të gjetur tumoreve dhe subjektet e tjera.


Si për t'u përgatitur për një mammogram?


Përgatitja për mamografia duhet të si vijon: së pari, pacienti duhet të informohet për procedurën, meritat dhe rezultatet e saj. Ndoshta ajo do të lëshojë - të gjithë duhet të përgjigjet me mjekun para se të procedurës.

Dita e mamografisë një grua nuk mund të përdorë zonë underarm deodorant. Nëse ajo ka implantet e gjirit, ajo duhet të njoftojë mjekun tuaj. Në këtë rast, procedura do specialist i njohur me radiografike karakteristika implantet.


Mjeku para procedurës duhet të paralajmërojnë se pas duke i dhënë fund një grua duhet të presë derisa ai është i kënaqur me cilësi të mirë. Ai duhet të paralajmërojnë për nivelin e lartë të false positives.

Menjëherë para fillimit grua duhet të hiqni të gjitha bizhuteri, veshje prej belit deri dhe vënë në një bathrobe që zbërthyer në front.

Si është mamografia?


Gjatë procedurës, gruaja është në këmbë. Gjirit të saj të vë një kasetë të veçantë në X-ray tryezë. Në krye të pllakës compression gjirit është vënë. Gjatë shtënë, një grua duhet të kap frymën tuaj. Pas imazhi është bërë në foto drejtpërdrejtë projektimit në projektim anësore. Gjëndrrat e qumështit janë hequr një nga një.