Shpifjeve PCR

Një përdorur shpesh në metodat e gjinekologjisë e diagnozës molekulare është PCR - reaksion zinxhir polimeraza. Thelbi i kësaj metode qëndron në rritjen specifike disa njëqind herë segmente ADN patogjen që ndihmojnë lehtë të identifikojnë atë. Metoda lejon për të zbuluar infeksionin fshehur në femra.
Materiali për këtë studim mund të shërbejë për një shumëllojshmëri të lëngjeve biologjike. Kjo mund të jetë pështymë, gjak, urinë, pështymë. Përveç PCR shpifje marrë nga qafën e mitrës apo të mukozës vaginale.

Kur i kryer?
Treguesit kryesore për PCR në shpifje të grave janë:

 • Faza akute IST;

 • dyshuar fazën kronike e IST;

 • Në të ardhurat rënda shtatzënisë;

 • krijojë shkaqet e infertilitetit.


 • Shpesh kjo metodë është përdorur në përcaktimin nevojën e këtij lloji të rezistencës ndaj antibiotikëve patogjen. Përveç kësaj, PCR është përdorur për të përcaktuar shkallën e pastërtisë biologjike të gjakut, të marra me donatorët.
  Stërvitje
  Para se të bëni shtupë PCR, një grua duhet të përgatitet. Ju duhet të respektojnë rregullat e caktuara për të vënë goditje në PCR. Po, një muaj para se të marrë materialet për të ndaluar krejtësisht ilaçe studimit dhe procedura mjekësore.

  Materiali Sam gardh për të kryer menstruacioneve apo pas 1-4 ditë pas përfundimit të tyre. Një ditë më parë, për 2-3 ditë, një grua duhet të abstenojnë nga kontakti seksual, ndërsa mbledhja e materialit nga uretrës - nuk urinoj për 2 orë para procedurës. Duke marrë material për viruset zakonisht kryhet në fazën akute.
  Si është?
  Ky lloj i kërkimit, trokitje e lehtë në PCR, kryhet për sëmundje ngjitëse seksuale sëmundje të dyshuar femërore dhe HPV dhe shtatzënia. Para se të bëni shtupë PCR, përgatit gratë për të studiuar, të përshkruara nga skema.

  Materiali Sam gardh bërë në laborator. Duhet të theksohet se në qoftë se materiali është përdorur për gjakun e PCR, gardh është kryer në një stomak bosh, si gruaja e paralajmëruar paraprakisht.
  Material largohet është vendosur në një provëz, e cila është shtuar pastaj reagentet. Zona Hulumtimi është sintetizuar activator molekulë ADN-së, dhe me të cilin është identifikuar. Procedura zgjat më pak se 5 minuta, dhe rezultati përfundimtar është i njohur në 2-3 ditë. Në përputhje me agjentin formuar caktuar trajtim.