Shpifjeve mbi florën

Decrypt shpifjeve në flora kanë një mjek, por ju mund të merrni disa informata veten para pranimit.

Çfarë mund të them shpifjeve në florën?


Le të konsiderojmë se çfarë mund të jenë rezultatet e testimit dhe çfarë do të thotë.
Flora përziera në shpifjeve
Ka në rastet e mëposhtme:

 • fillimi apo fundi i ciklit menstrual;

 • menopauza;

 • Sëmundjeve ngjitëse seksuale;

 • Hyperfunction ovarian;

 • fillim i pubertetit në vajzave.


 • Për të përcaktuar shkakun e saktë të pranisë së florës përziera në shpifje duhet të vlerësohet numri i qelizave të bardha të gjakut dhe për të kryer hulumtime shtesë.

  Flora Palochkovaya në shpifjeve
  Shkopinj vijnë në dy lloje:

 • Morphotypes Lactobacillus (shkopinj Dederleyna).

 • Shkopinj të vogla.


 • Shumë shufra e llojit të parë është florës normale në masë të shëndetshme të trupit. Kështu në sytë, ka leukocite të rralla ose numri i tyre nuk kalon 10 njësi për centimetër katror.
  Prania e shkopinj të vogla flet për një sëmundje si gardnerellez ose dysbiosis vaginë.
  Flora Laktobatsyllyarnaya në shpifjeve
  Lactobacillus është një pjesë normale e një microflora shëndetshme. Kur deshifrim analizë duhet të i kushtoj vëmendje të përqendrimit të qelizave të bardha të gjakut dhe qelizave të kuqe të gjakut si dhe lidhjen e tyre me numrin e lactobacilli.

  Flora Kokkobatsyllyarnaya në shpifjeve
  Ky rezultat është e kombinuar zakonisht me një përmbajtje të lartë të leukociteve dhe mungesës pothuajse të plotë shkopinj Dederleyna. Lengjet vaginale me strukturë të trashë mukoze me një erë të pakëndshme. Flora Kokkobatsyllyarnaya gjetur në 2 raste:

 • Vaginosis bakteriale.

 • Transmetueshme seksualisht sëmundjeve.


 • Shpesh këto shkaqe janë të ndërlidhura dhe kërkojnë trajtim të veçantë, ndonjëherë me përdorimin e antibiotikëve.
  Mungesa e florës diskreditimi
  Rezultati i kërkimeve të këtij lloji është jashtëzakonisht i rrallë dhe mund të tregojë se para dorëzimit shpifjeve trupin për një kohë të gjatë qenë trajtimi i drogës antibacterial në doza të mëdha. Kjo çon në zhdukjen e komponentit normal të florës, sidomos Lactobacillus, i cili do të mbulojë nën mbikëqyrje mjekësore.

  Shpifjeve në florën e zorrëve patogjene
  Kjo lloj analize ose të marra nga vaginë ose zorrën e trashë. Për shkak të zorrët ngushtë marrëdhënie dhe organeve gjenitale të femrave dhe afërsisë së tyre, agjentët infektive mund të përhapet shpejt nga vagina në murin e zorrëve dhe anasjelltas.

  Kushtet e shpifje shpërndarjen në florën: • Shmangni marrëdhëniet seksuale dy ditë para marrjes së shpifjeve.

 • Mos e merrni një dush.

 • A nuk e bëjnë douching.

 • Mos përdorni tableta vaginale, qirinj dhe tampona.

 • 3 orë para se të marrë goditje të ndaluar për të vizituar banjë.

 • Larë para se të dorëzohej analizë të duhet vetëm ujë të ngrohtë, nuk ka objekte të higjienës.

 • Mos e merrni një shtupë drejtpërsëdrejti gjatë muajit dhe në fillim dhe në fund të ciklit menstrual.


 • Nëse një shtupë është marrë nga nasopharynx, rregullat janë:

 • mos hani ose pini lëngje;

 • mos lahen dhëmbët tuaj dhe mos shpëlarje gojën tuaj. • Ajo që përcakton shpifjeve në florën:


 • numri dhe përqendrimi i qelizave të kuqe të gjakut;

 • prania dhe përqendrimi i qelizave të bardha të gjakut;

 • Përbërja e mukozës microflora;

 • prania dhe sasinë e lactobacilli;

 • prania e numrit normal të shkopinjve dhe bakteret coccoid;

 • prania e infeksioneve virale ose sëmundje;

 • rrezikun e kancerit.