Shpifjeve për Citologjia

Për të marrë rezultate të besueshme e analizave para dorëzimit mundësisht t'i përmbahet kërkesave të mëposhtme:

 • mbajë për 1-2 ditët e marrëdhënieve seksuale;

 • refuzojnë të pranojnë medikamente, douching (në qoftë se ajo nuk u shkaktua nga mjeku juaj);

 • urinim fundit para gardhit pash që të bëjë të paktën 2 orë;

 • pap duket të bollshme në sekrecionet inflamatore.


 • Është e rekomanduar për të marrë një Citologjia shpifjeve në rreth 4-5 ditëve të ciklit menstrual.

  Smears Teknologji për Citologjia


  Procedura është pa dhimbje dhe goditje futje merr disa sekonda. Testi citologjik është përzgjedhur nga sipërfaqes së mitrës kanalit dhe qafës. Ajo përdor një shpatull të veçantë. Mostrat janë aplikuar në xhami dhe të dërgohen në laborator. Nuk është kryer nga materiali errësirë ​​diskreditimi, tharje, studimi nën një mikroskop.

  Hulumtime dhe rezultatet në Citologjia shpifjeve


  Në analizimin e shpifjeve për Citologjia vlerëson qelizat madhësisë, formës, mode vend. Në diagnozën e anomalive celularë në Citologjia diskreditimi transkript tregon ekzistencën e një numri të mikroorganizmave të dëmshme.

  Epiteli mitrës vstylayetsya dy lloje: banesë (multi) mbulon pjesën e saj vaginale dhe cilindrike (shtresë të vetme) - pjesë e kanalit të qafës së mitrës, e cila lidh qafën e mitrës.
  Rregulla shpifjeve për Citologjia - një rezultat negativ. Kjo është, të gjitha qelizat kanë një formë normale, madhësinë dhe vendndodhjen, ka atipike qelizat (anormale).
  Mundohuni të kuptoni se tregon për shpifjeve Citologjia. Ka pesë klasa e rezultateve të kësaj analize (sipas metodës Papanicolaou):

 • Struktura normale qelizore, Citologjia normale. Kjo do të thotë se një grua është e shëndetshme.

 • Smears inflamator lloj për Citologjia. Në këtë rast, ndryshime të vogla në strukturën e qelizave si pasojë e infeksionit të nënkuptuar. Zbulimi i inflamacionit në shpifje për Citologjia sugjeron nevojën për të kaluar teste shtesë për të identifikuar patogjen.

 • Prania e një numri të vogël të qelizave me bërthamave ndryshuar parregull (dobëta, të moderuar ose të rënda dysplasia). Në këtë situatë, ju duhet të përsëris vija apo ekzaminim histologjik të indeve ndryshuar.

 • Ndryshime të dukshme në bërthamën, kromozom dhe citoplazmën e disa qelizave të kancerit (të dyshuar). Kërkohet colposcopy me biopsi të pjesë dyshimtë e rrobave.

 • Zbulimi i shpifjeve një numër i madh i qelizave të kancerit. Pacienti menjëherë referuar oncologist.


 • Zakonisht analiza të përgatitur për ditën e dytë pas marrjes së shpifjeve për Citologjia. Kjo thjeshtë analiza dhe informative për diagnostikimin e kancerit. Në fazat e hershme të sëmundjes sot plotësisht i shërueshëm, kështu që është e rëndësishme për të dhuruar rregullisht për të shpifjeve Citologjia.

  Citologjia Pap për hundë


  Në diagnozën e natyrës së shfaqjes së Citologjia rinitit hundës kryer sekret - Analiza e shpifjeve hundës. Në mikroskopi tregojnë se qelizat mbizotërojnë në mukozën e hundës. Mbizotërimi i neutrofile sugjeron një inflamacion infektive. Nëse më shumë se 15% e qelizave në shpifje janë Eozinofilet, rinitit alergjik. Mbizotërimi i qelizave epiteliale tregon rritjen e permeabilitetit të mukozës.