Shtupë nga vagina

Pothuajse çdo udhëtim në gjinekologu shoqëruar vija nga vagina për studime të mëtejshme.

Performanca e shtupë vaginale


Pra, analizuar transkriptin e shpifje vaginale, dhe se ndryshimet mund të zbulojë këtë metodë. Normalisht shtupë nga vagina paraqitur parametrat e mëposhtme:

 • Qelizat e bardha të gjakut. Rritja e leukociteve në testit vaginale prej më shumë se 10 qelizave në syve tregon nje infeksion bakterial. Funksioni i tyre kryesor - një mbrojtje kundër mikroorganizmave të huaj. Prandaj, këto qeliza të shfaqet në burimin e infeksionit.

 • Qelizat epiteliale. Varësisht nga numri i periudhës menstruale mund të ndryshojnë. Normalisht, në fushën e mendimit duhet të përcaktohet në 10 qelizat epiteliale. Mungesa e plotë e epitelit mund të jetë një shenjë e ndryshimeve atrophic të vaginës.

 • Prania e mukusit nuk është një shenjë e sëmundjes. Si ajo duhet të jetë normë në moderim.

 • "Kyçe" qelizat - një kompleks i qelizave epiteliale me Gardnerella nalypshymy atë. Rritja e vërejtur në vaginosis bakteriale.

 • Shpifjeve e florës vaginale zbulon disa mikroorganizmave. Për shembull, gonococci, tricomonas, maja.


 • Përcaktimi i pastërtisë së vaginës
  Ne e dimë se shpifjeve vaginale tregon përbërjen e microflora. Në vaginë është e dominuar nga bacilet e acidit laktik, përmbante streptokokët pak oportuniste, Stafilokoket, enterokoke. Në qoftë se ju shkelin këtë marrëdhënie në zhvillim dysbiosis vaginë.
  Kjo është një ndryshim sasiore e microflora bakteriale vaginale përcaktuara nga shkalla e pastërtisë. Sipas ekspozitës 4 gradë:

 • Shumë baktere laktik acid, qelizat e bardha të gjakut në varg normal.

 • Ka një rritje të vogël në qelizat e bardha të gjakut, numri i baktereve oportune dhe florës maja. Kjo është ende e mbizotëruar nga lactobacilli. Në këtë fazë, zakonisht në formën e ndjenjave subjektive shkarkimit me bollëk, kruajtje atje. Kjo shpifjeve rezultat në pastërtinë e vaginës është më e zakonshme në mesin e grave pa sëmundje gjenitale që janë seksualisht aktive.

 • Në mënyrë të konsiderueshme rritjen e florës microbial, numri i lactobacilli.

 • Lactobacilli janë praktikisht mungon, qelizat e bardha të gjakut në të gjithë fushën e mendimit.


 • Ajo duhet të mbahet mend se procesi i marrjes së një shtupë nga vagina është bërë e mirë në fillim të ciklit menstrual. Para kësaj procedure nuk duhet të përdoret suppositories ndryshme vaginale, krem, lubrifikantë. Në prag të të gjitha masave sanitare duhet të kryhen pa përdorur sapun.