Leptotryks një shpifje

Mikroorganizmat quajtur leptotryks përkasin gjini e Gram-negative bakteret anaerobe që banojnë rezervuar të ndryshme natyrore. Ata gjithashtu mund të jetojnë në trokitje e lehtë e ujit dhe pishina noti. Edhe kur mjekët zbuluar leptotryks një shpifje, kjo nuk do të thotë se ky infeksion i futur në trupin e gruas përmes kontaktit seksual. Përveç kësaj, leptotryks bakter mund të zbulohet në zgavrën me gojë.
Emri i këtyre baktereve anaerobe të marra nga ngjashmëritë me flokë të gjatë (Leptos do të thotë "të hollë" dhe thrix - një "flokët"). Temat e hollë dhe të gjatë leptotryksa dukej mirë kur shpifjeve. Nëse ekspertët e studimit laboratorike shpifjeve gjetur leptotryks grua, ajo do të ketë nevojë për të bërë një pak më shumë teste. Kjo është për shkak të faktit se këto organizma janë shoqëruar shpesh nga infeksione të rrezikshme siç janë klamidia dhe tricomonas. Përveç kësaj, leptotryks gjendet në gratë sistemi imunitar i të cilave është në depresion, dhe njerëzit me HIV. Nëse këto baktere banojnë gojë mund të shkaktojë dhëmbët serioze dëme.

Diagnoza dhe trajtimi leptotryksa


Profesionistë të kualifikuar të identifikuar gratë në një shpifje këto baktere nuk është e vështirë. Ata ishin të dukshme në mikroskop të zakonshëm të lehta në terren. Shikoni këto mikroorganizmave si vargjet dhe linjë të përhershme. Që më në fund të konfirmuar diagnozën, një grua duhet t'i nënshtrohen një seri studimesh të tjera. Për këtë qëllim, mjekët përdorin metodat e PCR dhe bakposiv. Colonia këto baktere anaerobe fillon të shumëfishohen me shpejtësi nëse mjedisi i tyre rrit përqendrimin e dioksidit të karbonit.

Shumë mjekë nuk besoj bakter leptotryks patogjene. Megjithatë, në shumicën e rasteve, zbulimin e simptomave të leptotryksa (pika ka filluar të thinjet në qiell, gjuhës dhe bajamet, lengjet vaginale të njëjtën ngjyrë gri dhe njollat ​​mbi muret e tij), ka ende një nevojë për trajtim. Sidomos kur gjeti proceset inflamatore, katalizatorë të cilat shërbejnë këto mikroorganizmave. Sigurisht, njerëzit përmes leptotryhozom kontaktit seksual (dhe emri i tij është sëmundja) nuk është i infektuar, por gruaja që ai mund të japë probleme serioze. Kështu, bakteret leptotryks - shkaktojnë aborte spontane dhe zhvillimin e fetusit nga komplikimet bakteriale.

Për fat të keq, pavarësisht nga të gjitha arritjet e trajtimit mjekësisë botërore leptotryksa në zbulimin shpifjeve atë nga default, skema nuk është kryer për shkak të mungesës. Efikasitet të lartë, megjithatë, demonstrojnë antibiotikët të tilla si tetracycline, chloramphenicol, clindamycin dhe Metronidazole. Për trajtim ishte i suksesshëm, mjekët këshillojnë gratë për të mbajtur një numër të studimeve të tjera për të përcaktuar patogjene antybyotykochuvstvytelnosty. Nuk është e rekomanduar duke përdorur antibiotikët për të trajtuar leptotryhoza përkiste ftorhynalalonovomu seri.

Në qoftë se trupi i gruas me një infeksion të përzier, atëherë antibiotikët duhet të zgjidhen në të ashtuquajturën spektrin e gjerë. Këto barna janë më të efektshme kundër patogjeneve të këtij infeksioni.
Parandaluar këtë sëmundje tinëzare është e vështirë, por ende e mundur. Rregulli kryesor dhe themelor që duhet të mbani të gjitha gratë është të respektojnë rregullat e thjeshta të higjienës personale. Nëse në shtëpi nuk keni filtra të veçanta për rubinet uji, atëherë pini nga tap nuk është e nevojshme. Kur banje në organet e hapura të ujit natyror të përpiqet të mos gëlltitni aksidentalisht ra në ujë gojës, e cila për leptotryksa një mjedis natyror.