Qelizat e bardha të gjakut në shpifjeve - standarde

Para mbledhjes së materialit për rezultate të besueshme duhet të plotësojnë kërkesat e caktuara:

 • 1-2 ditë të refuzojnë seksin;

 • disa ditë për të anulluar kundërshtim pritjes me medikamente mjek, douching;

 • para se të vizituar një mjek shpenzimeve gjenitale higjienës vetëm duke përdorur ujë të ngrohtë;

 • urinoj kaluar të paktën 2 - 3 orë para marrjes së shpifjeve.


 • Mbledhja e materialit është shpatull të veçantë duke përdorur Speculums. Për ekzaminim mikroskopik të egra të marra nga vaginës dhe mitrës. Këto mostra janë vënë në slides.

  Normalisht shpifjeve mbi florën përcaktuara:

 • Epiteli squamous;

 • leukocytes;

 • shufra (lactobacilli).


 • Nëse sistemi urogjenital janë procese inflamatore infektive, shpifjeve mund të zbulojë:

 • Kërpudhat Candida;

 • coca;

 • Trichomonas;

 • Staphylococcus aureus, etj


 • Një nga treguesit më të rëndësishëm të analizës së shpifje - leukocitet. Kjo qelizat e imunitetit që kanë funksione mbrojtëse kundër infeksionit. Normalisht në gra të shëndetshme në analizë zbuloi shpifjeve të rrallë të bardhë të gjakut - 15 në horizont (në varësi të fazën e ciklit menstrual). Nivele të larta (deri në disa dhjetëra apo qindra) të këtyre qelizave tregon infeksion të sistemit urogjenital, dhe inflamacion.

  Së bashku me rritjen e numrit të qelizave të bardha të gjakut në analizën e pash zakonisht është rritur numri i baktereve patogjene ose kërpudhave.
  Shkaqet
  Arsyeja për rritjen e numrit të leukociteve mund të jenë:

 • sëmundje, sëmundje seksualisht të transmetueshme (sifilizi, gonorrea, ureaplasmosis, herpesi gjenital, etj);

 • cervicitin;

 • vaginitis;

 • uretriti;

 • endometritis;

 • Formimi i keq dhe të tjerët.


 • Tejkalon standardet leukocite tregon praninë e inflamacionit, por trajtimi nevojshme për emërimin identifikojnë agjent shkaktar. Pra, shpesh kërkon teste plotësuese laboratorike. Mjeku mund të përshkruajnë bakposev, diagnoza PCR, testet imunologjike.

  Nëse pas trajtimit shkalla e numrit të leukociteve në shpifje ende tejkaluar, apo teste shtesë nuk tregojnë praninë e patogjene, ajo mund të tregojë dysbiosis vaginë. Kjo marrëdhënie e thyer në mes të florës mikro, ndoshta për shkak të përdorimit të antibiotikëve.
  Një tjetër arsye pse përmbajtja është tejkaluar leukocite në shpifje - shkeljeve shpifjeve mostrave apo gabim laboratorike.
  Shpifjeve analiza mbi florën në shtatzëni - leukocytes normale
  Gjatë shpifje shtatzënisë analiza kryer rregullisht që nga infeksioni në këtë periudhë më të rrezikshme. Numri i leukociteve në smears gjakut në gratë shtatzëna tejkaluar pak - për 15-20 njësi.

  Numër mjaft i zakonshëm identifikimi shkaku i leukociteve në tepërt çik e shtatzënisë - candidiasis vaginale (mëllenjë). Kjo sëmundje është më e zakonshme për shkak të ndryshimeve në nivelet e hormoneve, në mes të rënies imunitet të përgjithshëm.

  Qelizat e bardha të gjakut në shpifjeve - standarde


  Për të përcaktuar microflora e uretrës (uretrës) është marrë edhe shtupë. Kjo analizë bakteriologjik tregon sëmundje të tilla si urethritis, cystitis, pielonefrit, një sëmundje të transmetueshme seksualisht.

  Përgatitja për analiza, kërkesat e para kryerjen e të ngjashme. Mbledhja e materialit për hulumtim të kryer nga një hetim të veçantë, e cila është futur në uretrës. Kjo procedurë mund të jetë pak e dhimbshme.
  Qelizat normale të gjakut të bardhë në analizën e pash është 0 deri në 5 njësi të dukshme. Rritja e numrit të këtyre qelizave edhe dëshmi e inflamacionit.